Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

"Vecgada balvu" centīsies iegūt arī Elza Gube

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"Vecgada balvu" centīsies iegūt arī Elza Gube
Elza Gulbe
Foto: rowing.lv

Akadēmiskās airēšanas sezona ir beigusies, taču tas nenozīmē, ka nenotiek sacensības. 13. decembrī Jūrmalā risināsies sacensības ar nosaukumu "Vecgada balva", kur uz airēšanas trenažieriem cīnīsies arī Latvijas vadošā airētāja Elza Gulbe (21) un labākie airētāji.

Sacensību oficiālais mērķis ir airēšanas sporta popularizācija un tālāka attīstība valstī, taču praktiski tā būs gatavošanās nākamajai sezonai. Nākamsezon būs iespēja cīnīties par ceļazīmēm uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

13. decembra pasākums risināsies Specializētajā airēšanas sporta skolā, kas atrodas Vikingu ielā 6, Jūrmalā. Sākums - 10:00. Pirmajā plūsmā spēkosies Latvijas izlases airētāji, bet otrajā darbosies pārējie. Pasākums domāts ne tikai pieaugušajiem, savās grupās sacentīsies arī dažāda U-vecuma airētāji, seniori un paralimpieši. Uzvarētāji tiks noteikti pēc noairētā attāluma metros, savukārt vienāda uzrādītā rezultāta gadījumā, augstāku vietu ieņem sportists: a) kam ir garāks augums, b) mazāks personiskais svars.

Kā zināms, aizvadītā sezona Latvijas akadēmiskajai airēšanai nebija tā veiksmīgākā. Mūsu portālam Elza Gulbe gan norādīja, ka runām par regresu īsti nav pamata. Šobrīd izveidojusies situācija, ka ne tikai mūsu vadošā airētāja, bet arī labākie airētāji - divnieks Gints Zunde (20) / Krišs Kalniņš (20) - ir pārāk jaunā vecumā, lai pienācīgi konkurētu ar apmēram desmit gadus vecākiem pasaules labākajiem.

Izmantotie resursi:
www.rowing.lv