Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Īrijas latviete Pušpure otro gadu pēc kārtas triumfē Eiropas čempionātā

Īrijas latviete Pušpure otro gadu pēc kārtas triumfē Eiropas čempionātā
Sanita Pušpure - Eiropas čempione 2020. Foto: Detlev Seyb / worldrowing.com

Polijas pilsētas Poznaņas apkaimē svētdien noslēdzās Eiropas čempionāts akadēmiskajā airēšanā. Pērnā gada čempione, Īrijas latviete Sanita Pušpure (38) atkal izcīnīja pirmo vietu.

2018. un 2019. gada pasaules čempione Pušpure šogad nevarēja aizstāvēt savus titulus, jo augustā ieplānotais pasaules čempionāts Slovēnijā koronavīrusa pandēmijas dēļ tika atcelts jau aprīlī. Iekļūstot pērnā gada PČ finālā, Īrijas latviete nopelnīja ceļazīmi uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, kas pēcāk tika pārceltas uz 2021. gadu. Pērn viņa tika atzīta par Īrijas gada sportisti.

2020. gada Eiropas čempionāts sākās ar pirmo kārtu, kur 14 airētājās tika sadalītas pa trijiem braucieniem. Lai uzreiz tiktu pusfinālā, savā priekšbraucienā vajadzēja finišēt trijniekā - Pušpure bija otrā. Savā pusfinālā bija jātiek trijniekā un latviete ieguva otro vietu.

Svētdienas finālā pēc pirmajiem 500 metriem Īrijas pārstāve tika reģistrēta otrajā pozīcijā, par 0.01 sekundi atpaliekot no austrietes. Pusceļā latviete jau bija pirmā, un austriete atpalika par 0.49 sekundēm. 1500m atzīmē galvenā favorītei jau bija iekrāts solīds pārsvars (2.42 sekundes), bet distances pēdējā nogrieznī nekas daudz nemainījās. Pušpurei otro gadu pēc kārtas Eiropas zelts! Sudrabu izcīnīja godalgām bagātā austriete Magdalēna Lobniga. Pārsteigums ir tagad trešo vietu ieguvusī 21 gadu vecā grieķiete Anneta Kiridu, kura iepriekš bija guvusi panākumus tikai divniekos un četriniekos.

VIDEO: Pušpure kļūst par divkārtējo Eiropas čempioni - brauciens un apbalvošana

Kā jau ziņots, 2004. gadā Santa Pušpure kā Latvijas pilsone ieguva pasaules Universiādes čempiones titulu. 2006. gadā šī latviete pārcēlās uz Īriju. Londonas olimpiskajās spēlēs kā Īrijas pilsone viņa izcīnīja 13. vietu, arī Riodežaneiro spēlēs viņa ierindojās 13. vietā.

Eiropas čempionāts akadēmiskajā airēšanā, sievietes

1.Sanita Pušpure (Īrija)07:36.040
2.Magdalēna Lobniga (Austrija)07:38.460
3.Anneta Kiridu (Grieķija)07:39.970
4.Fī Udbija Ērihsena (Dānija)07:41.370
5.Žanīna Žmelēna (Šveice)07:42.160

Latviju tagad pārstāvēja tikai vieglā svara divnieks Olga Svirska/Evita Bole, ierindojoties 11. vietā.

Pēdējo gadu Latvijas labākā airētāja Elza Gulbe (27) ir pārtraukusi sportistes karjeru. Vienīgā reize, kad viņai izdevās pārspēt Pušpuri, bija 2016. gada Eiropas čempionāta finālā - sarežģītos apstākļos Latvijas latviete izcīnīja karjeras lielāko panākumu, nopelnot sudraba medaļu.

Izmantotie resursi:
worldrowing.com


, 2020-10-13 00:38, pirms 3 gadiem
Malacis!

Īrijas panākumi SC šķiet pieminami,bet nevis Latvijas smaiļiotāju sekmes..

Dīvaini
, 2020-10-13 01:33, pirms 3 gadiem
ice F-1 rakstīja: Malacis!

Īrijas panākumi SC šķiet pieminami,bet nevis Latvijas smaiļiotāju sekmes..

Dīvaini
Dīvaini nešķiet tas,ka valsts labākā smaiļotāja vinnē EČ un PČ zem cita karoga? Kādam fogelim vajadzētu ar kāju pa dirsu
, 2020-10-13 06:49, pirms 3 gadiem
Nu kam ir jāraksta par sportisti , kas nepārstāv Latviju?
, 2020-10-13 07:25, pirms 3 gadiem
comon88 rakstīja: Nu kam ir jāraksta par sportisti , kas nepārstāv Latviju?
Un kam ir jāraksta par hokeja komandām, kurās nespēlē latvieši?
, 2020-10-13 16:38, pirms 3 gadiem
...nu, tiešām....bijusī mūsējā un vēl ar citas valsts karogu lepojas...viņa ir nodevēja? ....tas ir attaisnojams? ...vai arī beidzot jādzird LOK atvainošanās?...nu, beidzot oficiāls viedoklis būs? ...ar Rebeku Kohu dzirdējām, ar tenisisti Bartoni arī kaut kādi paziņojumi....par Pušpuri nebūs? LOK kā strauss - galva smiltīs vai šoreiz sūda čupā?
, 2020-10-13 16:42, pirms 3 gadiem
Es vienkārši gribu saprast! ...ja vainīgi mūsu LOK funkcionāri, tad pilnīgi ir normāli, ka šādus rakstus liek ar visu svešas valsts karogu!....ja pati Pušpure mūs nodevusi un uzspļāvusi Latvijai, tad kāda mārrutka dēļ par viņu interesējas SC? ...tad raksta autoram tiek teikts milzīgs FŪŪŪ par nodevēju slavināšanu!
Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sabīne Musajeva un Artūrs Reinholds. Foto: Aksels Ambergs.
1

Reinholds un Musajeva uzvar Latvijas čempionātā galda tenisā

Artūrs Reinholds un Sabina Musajeva kronēti par čempioniem pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā SynotTip Latvijas 2024. gada individuālajā čempionātā galda tenisā, bet, pieskaitot dubultspēles, zelta medaļas nopelnīja arī Baiba Bogdanova, Margarita Smirnova, Oļegs Kartuzovs un Aleksandrs Maskaļonoks.