Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Latvijas čempione Berga zaudē Eiropas junioru čempionāta badmintonā pirmajā mačā

Latvijas čempione Berga zaudē Eiropas junioru čempionāta badmintonā pirmajā mačā
Una Berga

Latvijas pieaugušo čempione Una Berga trešdien zaudēja savā pirmajā vienspēļu cīņā Tallinā notiekošajā Eiropas junioru čempionātā, turklāt bez panākumiem palika arī pārējie sportisti, kuri nespēja uzvarēt kaut vienā setā. Pēc neveiksmes Latvijas Badmintona federācija apsver domu nesūtīt izlasi uz pasaules junioru čempionātu.

Tieši ar Bergu čempionātā saistījās lielākās cerības, jo viņa pirms tam sekmīgi spēlēja komandu čempionātā, uzvarot divos no trijiem vienspēļu cīņām. Individuālajā turnīrā viņai pirmā kārta bija brīva, bet otrās kārtas cīņā latviete sīvā cīņā ar 15:21, 22:20, 15:21 zaudēja spānietei Elenai Andreu, kura izlikta ar desmito numuru.

Bez uzvarām palika arī Liāna Lenceviča, kura pirmās kārtas mačā ar 15:21, 17:21 piekāpās polietei Zuzannai Jankovskai. Tāpat jau pirmajos mačos latvieši zaudēja arī puišu vienspēlēs - Ardis Daniels Bedrītis otrajā kārtā ar 16:21, 6:21 piekāpās turkam Sezginam Kelebekam, kamēr Edgars Vaivads jau pirmajā kārtā ar 6:21, 11:21 pārliecinoši zaudēja lietuvietim Danielam Beržanskim.

Neveiksmīgas Latvijai bija arī dubultspēles - dāmām Berga un Lenceviča pirmajā kārtā piekāpās Rumānijas un Bulgārijas duetam, kamēr Amanda Azarova un Diāna Stognija zaudēja vācietēm, puišiem Bedrītis un Rihards Valters Blaubergs piekāpās igauņu sportistiem, kamēr Mārtiņš Ķirkums un Roberts Renārs Miščenko zaudēja lietuviešiem, bet jauktajās dubultspēles pirmajā cīņā zaudēja gan Bedrītis/Lenceviča, gan Blaubergs/Berga.

Pirms tam komandu sacensībās Latvijas izlase pagājušajā nedēļā uzvarēja Islandi, bet piekāpās Krievijai un Slovākijai.

Kā vēsta Latvijas Badmintona federācija, šobrīd aktuāls ir jautājums par to vai Latvijas U19 juniori tiks pieteikti pasaules junioru čempionātam, kas no 5. līdz 18. novembrim notiks Kanādā, jo lēmuma pieņemšana tika atlikta, lai izvērtētu spēlētāju sniegumu Eiropas U19 čempinātā. "Ja Latvijas spēlētāji nevar uzvarēt kaut vienu spēli Eiropā, vai ir jēga tērēt Latvijas badmintona federācijas līdzekļus par vienu zaudētu spēli pret vēl spēcīgākiem pretiniekiem no Āzijas valstīm? Igaunija un Lietuva arī pērn savus spēlējus uz Indonēzijā notiekošo Pasaules junioru čempionātu tāpēc nesūtīja," raksta federācija.

"No vienas puses gribētos motivēt spēlētājus ar tādiem braucieniem kā Indonēzija vai Kanāda, jo īpaši tāpēc, ka mums ir iespēja saņemt daļu ceļojuma finansējumu no Pasaules Badmintona federācijas. No otras puses tagad veidojas situācija, ka spēlētāji pie šiem ceļojumiem jau sāk pierast, uzskatot, ka viņiem tie jau pienākas. Un tas gan vairs nav motivējoši,” skaidro federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds. “Lai pieteiktu komandu, nepietiek tikai ar pāris individuāli spēcīgiem spēlētājiem. Trīs no piecām komandas spēlēm ir dubultspēles. Piemēram, šajā Eiropas U19 čempionātā piedalījās 6 Latvijas pāri, un tikai divi no šiem pāriem uz čempionātu gatavojās kā pāris, bet pārējie pāru spēlētāji trenējās individuāli, kas nav pieļaujami, ja domājam par dalību tādā pasākumā kā pasaules čempionāts."

Komandu pieteikšana pasaules junioru čempionātam noslēgsies 17. septembrī, federācijai lēmumu pieņemot pēc valdes locekļu un Treneru padomes aptaujas.

Iepriekšējais Eiropas junioru čempionāts risinājās pērn aprīlī, kad komandu sacensībās Latvija zaudēja visos dueļos, bet individuāli Latvijai vienu kārtu pārvarēja Linceviča vienspēlēs, kā arī Kristapa Kalniņa un Nika Podosinovika pāris vīru dubultspēlēs.


, 2018-09-12 22:36, pirms 6 gadiem
Značit mūsu līmenis ir zems.
, 2018-09-13 06:59, pirms 6 gadiem
Tad jātaisa ciet tā bomžu federācija! Ka nav, ta nav!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.
Foto: Aerodium
1

Toms Īvāns izcīna trešo vietu Pasaules kausā iekštelpu lidošanā

Ķīnas Tautas republikas īpašajā administratīvajā reģionā Makao notiekošajā 5. Pasaules kausa izcīņā, 3. Eiropas kausa izcīņā un 1. Āzijas kausa izcīņā iekštelpu lidošanā (indoor skydiving), kas norisinājās no 16. līdz 22. aprīlim, Latvijas pārstāvis Toms Īvāns (31) izcīnija Eiropas kausu un ieguva trešo vietu frīstaila jeb brīvās izvēles programā Pasaules kausa izcīņā.