Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sporta speciālists: "Zemā atalgojuma dēļ treneri spiesti strādāt arī citā darbā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Sporta speciālists: "Zemā atalgojuma dēļ treneri spiesti strādāt arī citā darbā"
Renārs Līcis
Foto: lspa.lv

Latvijas handbola izlašu direktors un LSPA lektors Renārs Līcis, viesojoties radio "Baltkom", atzina, ka zemā atalgojuma dēļ treneri spiesti savienot ar citu darbu, bet tas ietekmē sportiskos rezultātus.

"Jau daudzus gadus mūsu treneri strādā savienošanas kārtībā, mēs redzam autobusa vadītājus, ārstus. Viņi nodarbojas ar kaut ko tehnisku: dienas laikā strādā autoservisā, bet vakarā ierodas sporta skolā un trenē. Bet viņš taču jau ir noguris un vairs nevar bērniem iedot vajadzīgi motivāciju. Tā ir nenormāla situācija," norāda Renārs Līcis.

Zemā atalgojuma dēļ trenera darbā grūti piesaistīt gados jaunus cilvēkus. "Kā tādā situācijā nacionālās izlases var būt konkurētspējīgas? Strādāt par treneri nav vienkārši - tu nevari nopelnīt, lai normāli dzīvotu. Izdzīvot vari, bet jaunā paaudze nevēlas tikai izdzīvot, vēlas labi dzīvot."

Kā zināms, Latvijā lielu ievērību guvusi sabiedriskā kustība "Es atbalstu sportu!" Daudzi mūsu sportisti un organizācijas iesaistās cīņā pret sporta finansējuma samazināšanos.

Atgādinām, ka savulaik Renārs Līcis apvienoja handbola spēlēšanu un maču tiesāšanu, bija viens no labākajiem izlases spēlētājiem. Galu galā priekšlaicīgi beidza handbolista karjeru, lai koncentrētos tiesneša darbam.

Izmantotie resursi:
Radio "Balkom" / mixnews.lv

     [+] [-]

, 2018-09-12 16:03, pirms 6 gadiem
Kārtējais gaudotājs.

     [+] [-]

, 2018-09-12 19:59, pirms 6 gadiem
gramofons rakstīja: Kārtējais gaudotājs.
viņš pats jau nesūdzas - labi izglītots, pieklājīgi nopelna. komentārs par kolēģiem treneriem..