Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

“Skibox balvas” 3.posmā skrituļslidošanā sprintā ātrākie Reinis Znotiņš un Ance Kucina

Ivars Bācis
Ivars Bācis

“Skibox balvas” 3.posmā skrituļslidošanā sprintā ātrākie Reinis Znotiņš un Ance Kucina
Uzvarētāja Ance Kucina (vidū), 2.vieta - Agate Priedīte (pa labi), 3.vieta - Anna Krūmiņa (pa kreisi). Foto: SK "ASI", Dainis Krauja

Otrdienas vakarā, 11.augustā, Rīgā Uzvaras parkā SK "ASI" rīkotajā “Skibox balvas” skrituļslidošanas sacensību 3.posmā 1km sprintā (2x500m) vīriešiem trešo uzvaru šajā sezonā svinēja Reinis Znotiņš, bet sieviešu konkurencē ātrāko laiku uzrādīja jauniešu grupas pārstāve Ance Kucina.

Trīs nedēļas pēc otrā posma vakar Uzvaras parkā tika aizvadīts šīs sezonas priekšpēdējais trešais posms populārajam skrituļslidošanas seriālam “Skibox balva”, pulcējot visās vecuma grupās pāri par 90 skrituļslidotājiem. Pa vidu vēl 1.augustā turpat Uzvaras parkā skrituļslidotāji sacentās par Latvijas čempionāta medaļām 5km distancē. Tāpat kā pirmajā posmā jūnija beigās arī vakar dalībnieki “Skibox balvā” sacentās sprintā, pašiem mazākajiem veicot 500m, bet lielākajam grupām skrituļojot divas reizes garāku distanci – 1km.

Pieaugušo grupā vīriešiem jau no paša sākuma ļoti lielu ātrumu uzņēma galvenais favorīts Reinis Znotiņš, kura pārsvars pēc pirmā apļa jeb 500m tuvojās divām sekundēm, tādējādi jau pusdistancē atrisinot jautājumu par uzvarētāju. Baltijas labākais skrituļslidotājs Znotiņš, kurš pirms pusotras nedēļas izcīnīja Latvijas čempionāta zeltu 5km, svinēja šogad “Skibox balvā” trešo uzvaru (laiks - 1:43,10), kas jau bija septītā pēc kārtas šajā seriālā, ņemot vērā arī pagājušo gadu. Piekāpjoties uzvarētājam trīs ar pusi sekundes, ar iegūto otro vietu vislabāko rezultātu šajā sezonā sasniedza 2019.gada vicelīderis Sandris Šnore, kuram iepriekšējā posmā bija trešā vieta, bet sezonas iesākuma viņš palika aiz trijnieka ceturtajā vietā. Tikmēr iepriekšējo divu posmu otrās vietas ieguvējam un 5km sudraba medaļas izcīnītājam Laurim Biteniekam šoreiz nācās ieņemt trešo vietu, Sandrim zaudējot pussekundi, bet Reinim četras. Otro posmu pēc kārtas ceturto vietu pieaugušo konkurencē ieņēma Oskars Pundurs, kurš sezonu iesāka ar trešo vietu. Junioriem puišiem pie pirmās uzvaras šosezon tika Artūrs Miglinieks, izcīnot pārliecinoši pirmo vietu un uzrādot kopējā ieskaitē 4.laiku. Aiz sevis viņš atstāja pirmā posma uzvarētāju Arni Priedīti un Viktoru Kokinu.

Sievietēm organizatori bija šoreiz bija parūpējušies, lai jaunietes (2005-.2006.g) un juniores (2002.-2004.g.), kas ir spēcīgākās grupas, startētu kopā. Diemžēl jau otro pēc kārtas nepiedalījās pirmajā šīs sezonas sprintā uzvaru izcīnījusī Laura Jankovska no jauniešu grupas. Lielisks starts padevās Ancei Kucinai, kurai iepriekšējos abos posmos nācās ieņemt otro vietu. Ance, kura kādreiz bija ļoti laba finišētāja, bet šajā sezona tieši pēdējos distances metros piekāpās savām konkurentēm, šoreiz no paša sākuma uzņēma ātru tempu un pirmā apļa beigās atradās vadībā. Otrajā aplī viņa pārsvaru nedaudz palielināja, svinot uzvaru ne tikai savā jauniešu grupā, bet arī no visām sieviešu grupām kopumā (1:55,15). Otro posmu pēc kārtas ne tik veiksmīgs starts sanāca Baltijas valstu labākajai skrituļslidotājai Agatei Priedītei, kura no Kucinas atpalika 0,72 sekundes un vēlreiz ieņēma otro vietu kopējā ieskaitē, tajā pašā laikā esot labākajai junioru konkurencē. Trešā 3,33 sekundes aiz Kucinas finišēja otra labākā jauniete Anna Krūmiņa, kura pagājušā posmā distancē jauniešu grupā uzvarēja un pārspēja Anci. Vēl divās minūtēs 1km sprintā iekļāvās un ceturto laiku uzrādīja pagājušā posma absolūtā uzvarētāja 10km distancē Arta Irbe no pieaugušo grupas, kurai nebija līdzvērtīgu savā startā un kura kopējā ieskaitē trijniekā, iespējams, varēja tikt, ja pieaugušo grupas sieviešu starts būtu apvienots ar jaunietēm un juniorēm.