Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Latvijas jaunajiem šāvējiem godalgotas vietas starptautiskās sacensībās Čehijā

Latvijas jaunajiem šāvējiem godalgotas vietas starptautiskās sacensībās Čehijā
Foto: Latvijas Šaušanas federācija

LETA. Latvijas jaunie šāvēji pagājušajā nedēļā Čehijā starptautiskajās sacensībās "Meeting of the Shooting Hopes" izcīnīja vairākas vietas uz goda pjedestāla, informē Latvijas Šaušanas federācija.

25 metros vingrinājumā junioriem ar sporta pistoli Ernests Erbs izcīnīja pirmo vietu 60 dalībnieku konkurencē. Otrais bija Rihards Zorge, bet astoto vietu ieņēma Daniels Vilciņš. Kopvērtējumā Latvijas komanda ieguva pirmo vietu.

Latvijas juniori šādā pašā sastāvā izcīnīja otro vietu komandu sacensībās desmit metru šaušanā ar pneimatisko pistoli. Zorge iekļuva finālā kā sestais, bet beigās guva astoto pozīciju, Erbs ierindojās 14.vietā, bet Vilciņš bija trīs pozīcijas zemāk. Šajās sacensībās startēja 65 šāvēji. Tikmēr 50 metru šaušanā ar mazkalibra pistoli Latvijas puišu komanda ieguva bronzas medaļas.

Vēl ātršaušanā ar pistoli 25 metru distancē Zorge izcīnīja septīto vietu 46 dalībnieku konkurencē, bet Vilciņš un Erbs bija attiecīgi 31. un 37.pozīcijā.Savukārt meitenēm desmit metru šaušanā ar pneimatisko pistoli Ingrīda Mendriķe ieguva 22.vietu 58 dalībnieču konkurencē, Selīna Kovaļevska guva 29.vietu, bet Elīza Rasiņa - 44.vietu.

Šaušanā ar mazkalibra šauteni guļus Dženeta Evardsone ieguva 41.vietu 70 dalībnieču konkurencē, kā arī šaušanā ar pneimatisko šauteni viņa ierindojās 60.vietā starp 78 šāvējām.

Jaukto pāru vingrinājumā ar pneimatisko pistoli septīto vietu ieguva Erbs ar Mendriķi, 11.vietu Zorge ar Kovaļevsku un 17.vietu Vilciņš ar Rasiņu. Tikmēr 25 metru šaušanā ar mazkalibra pistoli Kovaļevska ierindojās 21.vietā, Mendriķe bija 24.vietā un Rasiņa 35.vietā 53.dalībnieču konkurencē.

Savukārt Evardsone šaušanā ar mazkalibra šauteni no trīs pozīcijām ierindojās 71.vietā starp 82 dalībniecēm.

Izmantotie resursi:
LETA


Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.