Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Anglijai otro iningu nevajag, Indija pārliecinoši pieveikta

Juris Miņins
Juris Miņins

Anglijai otro iningu nevajag, Indija pārliecinoši pieveikta
Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas izlasei nemaz nevajadzēja otro iningu Testa kriketa mačā pret Indiju, jo komandas metēji un aizsardzība kopumā bija izdarījuši pietiekoši labu darbu, lai izcīnītu pārliecinošu uzvaru ar 396/7d : 107&130.

Iepriekš jau ziņojām, ka Testa kriketa spēle starp Angliju un Indiju, kas iesākās dienu vēlāk, jo pār Londonu lija spēcīgs lietus, pavisam neveiksmīgi sākās indiešiem, kas pirmajā iningā spēja gūt tikai 107 punktus.

Otrajā dienā uz atsišanu devās angļi un viņi satrieca indiešus vairāk nekā pārliecinoši. Lai arī mājnieki guva tikai vienu sešu punktu sitienu, viņi tika pie 396 punktiem pirms komandas kapteinis Džo Rūts apturēja spēli pie septiņiem viketiem, t.i., mājnieki uzskatīja, ka viņiem pietiks gūto punktu, lai veiksmīgi turpinātu spēli un savu iningu neturpināja līdz beigām.

Kriss Voukss mačā izcēlās ar 137 punktiem, bet Džonijs Beirstovs savu iznācienu noslēdza ar 93 punktiem.

Jāsaka, ka Rūtam bija pilnīga taisnība un 396 punktu angļiem patiešām pietika ne tikai, lai otrajā iningā spēlētu mierīgi, bet, lai otro iningu vispār nespēlētu.

Ravičandrans Ešvins ar 33 gūtajiem punktiem bija rezultatīvākais Indijas komandas spēlētājs, bet pārējie, ieskaitot Viratu Koli, aizvadīja nu jau kārtējo ļoti blāvo maču, kopumā spējot gūt tikai 130 punktus. Tiesa, kā Ešvins, tā Koli un arī Hardiks Pandža mocījās ar savainojumiem, kas ietekmēja viņu sniegumu.

Lieliski turpināja spēlēt Džeimss Andersons. Ja pirmajā iningā viņš tika pie pieciem viketiem, tad šoreiz viņš no spēles izslēdza četrus pretiniekus. Četri viketi arī Stjuarta Borda kontā.

Jāpiebilst, ka šī spēle ilga vien 170.3 overus, kas ir trešā īsākā Testa kriketa spēle Anglijas izlasei pēdējos 100 gados.

Līdz ar šo uzvaru Anglijas izlase ir tikusi pie otrā panākuma Testa kriketa spēļu sērijā. Indiešiem tagad gan ir ļoti sarežģīts uzdevums priekšā, proti, lai izrautu uzvaru kā šajā piecu maču sērijā, tā visā tūrē, viņi vairs nedrīkst zaudēt nevienu no trim atlikušajiem Testa mačiem. Nākošais, kurā arī izšķirsies tālākais sērijas liktenis, norisināsaies no 18. līdz 22. augustam.

Tāpat jāatzīmē, ka šodien noslēdzās DĀR un Šrilankas cīņa piecu ODI kriketa maču sērijā. Pēc tam kā dienvidāfrikāņi bija izcīnījuši trīs panākumus un tādā veidā arī tikuši pie uzvaras sērijā, šrilankieši tika pie diviem panākumiem, panākot gana pieklājīgu rezultātu 2-3.

Parīt abas komandas gaida pēdējā savstarpējā spēle, kad tās tiksies T20 kriketa mačā ar ko tad abām arī noslēgsies 2018. gada vasaras spēļu sezona.

Izmantotie resursi:
ESPNcricinfo - Cricket Teams, Scores, Stats,...

     [+] [-]

, 2018-08-12 21:44, pirms 6 gadiem
Kuru interesē iningi un viketi? Latvijā arī kāds spēlē kriketu, atskaitot ārzemniekus?

  +1 [+] [-]

, 2018-08-12 23:50, pirms 6 gadiem
zanessa rakstīja: Kuru interesē iningi un viketi?
Man vienmēr interesanti izlasīt par šiem sportiem, kas ļoti lielai daļai pasaules ir topā.