Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Beļakovs

Miks Zvejnieks paliek piektais pasaules kausā

Miks Zvejnieks paliek piektais pasaules kausā
Miks Zvejnieks startā
Foto: Edgars Beļakovs

Ar sacensībām pasaules kausa slaloma disciplīnā sakusies Eiropas čempionāta skrituļslalomā nedēļas nogale Spānijas pilsētiņā Villablino. Latvijas labākais skrituļslalomists Miks Zvejnieks finišēja 5. vietā.

Šajā nedēļas nogalē Villablino tiek aizvadīts Eiropas čempionāts skrituļslalomā, kura ietvaros norisināsies sacensības paralēlajā slalomā un slalomā, bet piektdienā tika aizvadīts PK sezonas 4. posms.

Pirmajā braucienā Miks Zvejnieks uzrādīja 4. labāko rezultātu, 0,26 sekundes zaudējot līderim Svenam Ortelam, kamēr līdz trešajai vietai pietrūka vien nieka 0,03 sekundes. Dāvis Zvejnieks ierindojās 26. vietā, bet Ieva Meldere sieviešu konkurencē uzrādīja 19. rezultātu.

Otrajā braucienā Mikam neizdevās tik ātrs brauciens, kā rezultātā nācās atkāpties līdz 5. pozīcijai, sacensību uzvarētājam Ortelam zaudējot 0,89 sekundes. Mika brālis Dāvis arī otrajā braucienā finišēja 26. vietā, bet Ieva Meldere pakāpās līdz 18. vietai.

Miks pēc sacensībām pastāstīja: “1. brauciens pašam likās konkurētspējīgs, pietiekoši aktīvs, jo trase bija šaura, un tajā bija daudz jāstrādā. Otrā trase bija mazliet plašāka un nemācēju to izmantot. Nesanāca uzskriet pietiekoši, un tur arī zaudēju tās desmitdaļas. Mazliet žēl, ka atkritu uz 5.vietu, bet, protams, rezultāts nav tik slikts.”

Runājot par atmosfēru sacensībās, Miks turpina: “Atmosfēra patīkama, kā jau katru gadu Spānijā. Visi tik blīvi cīnāmies, ka gan pašiem azarts, gan, protams, visiem skatītājiem arī.”

Tikmēr Dāvis uzsver, ka cīņa šoreiz bijusi daudz saspringtāka, līdz ar to nav izdevies aizsniegties līdz pirmajam desmitniekam: “4. PK posmā cīņa bija daudz sīvāka kā iepriekšējos posmos šovasar. Pirmajā trasē TOP10 bija sabraukuši gandrīz sekundes ietvaros, kas nozīmēja, ka otrajā braucienā labākie varēs kārtīgi pasvīst par vietu uz goda pjedestāla. Biju diezgan pārsteigts par Spāņu augstajiem rezultātiem šajās sacensībās, jo iepriekš viņi nebija īpaši iespringuši uz pārējiem PK posmiem, tādēļ šoreiz visi viņus varēja ieraudzīt jaunā gaismā. Esmu mazliet sašutis, ka neiebraucu TOP10, jo šīs vasaras plāns bija to izdarīt visos posmos, bet priekšā vēl ir divas sacensības EČ paralēlais slaloms un slaloms, kurās parādīšu sevi, cerams, no labākās puses!”

Kā jau minēts, rīt sacensības turpināsies ar Eiropas čempionāta paralēlo slalomu, bet svētdien nedēļas nogales galvenais notikums – EČ slaloms.


Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Organiztoru foto.

Lietuvieši triumfē Eiropas U17 reitinga badmintona turnīrā Liepājā, Latvijai viena bronza

Lietuvas jaunie badmintona spēlētāji pagājušajā nedēļas nogalē Liepājā notikušajā Eiropas U17 reitinga turnīrā izcīnīja zelta medaļas visās piecās disciplīnās, turklāt Nojus Tenikaitis un Jorune Salniete uzvarēja gan vienspēlēs, gan arī dubultspēles. Vienu bronzas medaļu Latvijai sarūpēja meiteņu dubultspēļu pāris.
Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Četrās jauniešu grupās noskaidroti Latvijas čempioni komandām 64 lauciņu dambretē

Vakar, 21.aprīlī, Cēsu novada Priekuļu vidusskolā norisinājās Latvijas komandu čempionāts jauniešiem 64 lauciņu dambretē, dalaot medaļu komplektus četrās jauniešu grupās.