Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Lagzdiņš, Grišāns, Vilde un Gutova sasniedz Eiropas U23 čempionāta finālu

Ints Megnis
Ints Megnis

Lagzdiņš, Grišāns, Vilde un Gutova sasniedz Eiropas U23 čempionāta finālu
Ansis Grišāns. Foto: Latvijas Kanoe federācija

Kanoe airētāji Roberts Lagzdiņš, Ansis Grišāns un Jūlija Gutova, kā arī smaiļotājs Aldis Vilde piektdien sasniedza finālu Eiropas U23 čempionātā, kamēr paralēli notiekošajā junioru ieskaitē to pašu paveica smaiļotāju divnieks Nauris Cīrulis un Aigars Tomsons.

Čehijas pilsētiņā Račicē notiekošajās sacensībās kopā piedalās 27 Latvijas sportisti, kuri ceturtdien aizvadīja priekšsacīkstes 500 un 1000 metros, lielākajai daļai no pretendentiem sasniedzot pusfinālu, tomēr vairākām vieninieku ekipāžām arī to nespējot paveikt un izstājoties. Piektdienas rīta sesijā šajās distancēs tika aizvadīti pusfināli.

Otro vietu un ceļazīmi uz A finālu savā pusfinālā 1000 metru distancē izcīnīja Vilde, identisku rezultātu sasniedzot Lagzdiņam, kamēr Gutova to iespēja 500 metros, savā pusfinālā finišējot trešā. Tikmēr Tomsons un Cīrulis pusfinālu sasniedza 1000 metru distancē, esot otrie savā braucienā.

Vēl 1000 metros pēc astotās vietas pusfinālā sacensības noslēdza smaiļotāja Laura Skukauska. Tāpat tālāk netika divas Latvijas kanoe divnieku ekipāžas - starp junioriem ceturtie savā braucienā bija Aleksejs un Jurijs Ševcovi, kuriem līdz labāko devītniekam pietrūka tikai 0,127 sekundes, bet U23 grupā piektie pusfinālā finišēja Ansis Grišāns un Matīss Ozols.

Tikmēr 500 metru distancē priekšpēdējā, astotā, savā pusfināla braucienā bija junioru smaiļotāja Santa Strode, kamēr Skukauska U23 grupā ar septīto vietu tika pie iespējas sacensties B finālā. Tāpat B finālā brauks junioru smaiļotājs Edvards Ceipe, kurš savā pusfinālā distanci noslēdza kā septītais, bet pēdējā, devītajā, pozīcijā palika junioru smaiļotājas Margarita Oša un Reina Rituma.

Latvija 500 metros pārstāvēta arī ar diviem smaiļošanas četriniekiem. Junioriem vienā laivā salikti Zigmārs Cinovskis, Henrijs Horsts, Rihards Silārs un Henrijs Dumpis, kuri pusfinālā finišēja septītie starp astoņām ekipāžām un brauks B finālā, bet U23 grupā Kristofers Lamberts, Roberts Altmanis, Kristaps Laube un Egils Kalns palika pēdējie savā pusfinālā, noslēdzot līdzdalību.

Vēlāk piektdien notika priekšsacīkstes 200 metros, kur uzreiz no priekšsacīkstēm A finālā iekļuva kanoe airētājs Ansis Grišāns, kurš U23 grupā savā braucienā finišēja kā otrais un ar to bija pietiekami, lai garantētu vietu devītniekā. Šeit startēja arī viens no labākajiem Latvijas smaiļotājiem Roberts Akmens, kurš pērn Eiropas U23 čempionātā tika pie bronzas. Šoreiz smaiļotājs priekšsacīkstēs finišēja kā trešais braucienā un sestdien airēs pusfinālā.

Vēl U23 grupā Gutova bija septītā savā braucienā un arī iekļuva pusfinālā, tikmēr starp junioriem ar septīto vietu tālāk tika smaiļotāja Linda Breidaka, kanoe airētājs Iļja Lučenkovs finišēja otrais, bet ar to nebija pietiekami automātiskai fināla sasniegšanai un arī viņš airēs pusfinālā, ko darīs arī smaiļotājs Jēkabs Kalenda, kurš priekšsacīkšu braucienu noslēdza kā sestais.