Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Znotiņš uzvar 3.posmā „Skibox balvā” skrituļslidošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Otrdienas vakarā Uzvaras parkā Rīgā trešajā posmā lielākajā skrituļslidošanas sacensību seriālā „Skibox balva”, ko rīko sporta klubs „ASI Skibox” sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, Kultūras un sporta departamentu, trešo reizi šajā sezonā nepārspēts palika Reinis Znotiņš („Powerslide-Laimīte”), kurš bija ātrākais abos braucienos 500 metru sprintā. Trešajā posmā visās grupā kopā sacentās 118 skrituļslidotāju.

No sākotnēji šķietamajiem lietainajiem laika apstākļiem par laimi nekas nesanāca un otro posmu pēc kārtas dalībniekiem nenācās sacensties uz mitra asfalta, jo vakarpusē lietus bija mitējies un spīdēja saule, radot ļoti labus apstākļus skrituļslidotājiem. Līdz ar to arī dalībnieku skaits bija par divdesmit lielāks nekā iepriekšējā posmā jūnija pirmajā pusē. Trešajā posmā bija sprints, līdz ar to šajā īsajā distancē dalībnieki mērojās spēkiem otro reizi šosezon, sarūpējot līdzīgākas cīņas nekā iepriekš, kā rezultātā vairākās grupās, it īpaši otrajos braucienos, uzvarētāja noteikšanai nācās skatīties fotofinišu. Mazāk kā pussekundi pirmo un otro vietu šķīra astoņās grupās, četrās no kurām atstarpe bija padsmit vai pat tikai pāris sekundes simtdaļas.

Vīriešiem favorīts bija pirmo divu posmu uzvarētājs Reinis Znotiņš, kurš tad arī abos braucienos visātrāk veica 500 metrus. Ja pirmajā braucienā viņš ierastajā stilā ātri sāka un pakāpeniski attālinājās no pārējiem, finišā tuvākos konkurentus apsteidzot par gandrīz divām ar pusi sekundēm, tad otrajā braucienā Reinis izvēlējās citādāku taktiku – braukt kopā ar pārējiem un, apliecinot savu šobrīdējo pārākumu, “nokārtot visu” finiša taisnē. To Znotiņš arī paveica, iebraucot finiša taisnē trešajā pozīcijā cieši aiz Laura Bitenieka un Sandra Šnores un abus komandas biedrus nosprintojot pēdējos metros. Tā kā šoreiz nestartēja otrajā posmā labu sniegumu parādījušais un otro vietu ieguvušais Ansis Eljašāns (Filter), tad viss pjedestāls vakar tika “Powerslide-Laimītei”, jo par otro vietu ļoti līdzīgi sacentās iepriekšminētie Šnore un Bitenieks. Abos braucienos lielāko daļu priekšā atradās Lauris, bet Sandris abas reizes spēja nofinišēt par pāris simtdaļām ātrāk. Otrajā braucienā vēl 20 metrus pirms finiša šķita, ka Lauris būs nedaudz priekšā, tomēr pieredzējušākais no pieaugušo grupas pārstāvjiem finiša izklupienu uzsāka pāris metrus par agru.

Junioriem līderpozīcijas kopvērtējumā nostabilizēja Jānis Jurdžs (BJC “Laimīte”), kurš savā grupā uzvarēja abos braucienos, otrajā vietā atstājot šosezon tik labu sniegumu vairs nerādošo Haraldu Dernovu (ASI Skibox|), bet trešā vieta pienācās vecākajam no godalgotā trijnieka Ivo Pencim (“Laimīte”). Ja pirmajā braucienā jauniešiem Sandis Reinsons (BJC “Laimīte”) samērā droši uzvarēja, tad otrajā braucienā viņš tikai pēdējos metros par 0,14 sekundēm spēja apsteigt posmā otro vietu ieguvušo komandas biedru Edgaru Ņezamovu. Otrajā braucienam Sandim ar Edgaru izdevās apsteigt visus juniorus. Stabila trešā vieta tika Arnim Priedītim (“Laimīte”). Master grupā aizraujošajā cīņā Pēteris Pētersons ar Ģirtu Jankovski apmainījās ar pirmajām vietām, pirmajā braucienā par pussekundi ātrākam esot Pēterim, bet otrajā par 0,4 sekundēm Ģirtam. Līdz ar to posmā par uzvarētāju ar 0,1 sekundes pārsvaru kļuva Pētersons. Stabilā trešajā vietā finišēja Mareks Vītols. Tikmēr vecākajā 50+ grupā aiz uzvarētāja Ivara Vingra turpat blakus finišēja Gunārs Lauris, bet gandrīz sešas sekundes piekāpās trešās vietas ieguvējs Dzintars Melnbārdis.

Sievietēm, nestartējot iepriekšējo divu posmu labāko rezultātu uzrādītājai absolūtajā vērtējumā un labākajai juniorei Artai Irbei (ASI Skibox), ātrākos laikus uzrādīja spēcīgās U13 grupas līderes – Patrīcija Sniķere, Ance Kucina un Signe Malnača. Ja būtu lielāka konkurence, tad ļoti iespējams labākās jauniešu un pieaugušu grupas pārstāves būtu spiestas braukt uz maksimumu un uzrādītu labākus rezultātus. Jauniešos pirmās vietas ieguvējai Līvai Kreitālei (ASI Skibox) 4,5 sekundes piekāpās Elizabete Račika (“Laimīte”). Pieaugušo grupā, izlaidusi otro posmu, tāpat kā pirmajā sprintā pirmā bija Katrīne Dreimane, kurai pāris sekunžu attālumā sekoja Rita Hamitova (abas ASI Skibox), bet vēl dažas sekundes lēnāka bija trešā finišu līniju šķērsojusī Tatjana Basova. Master grupā spraigajā cīņā Denisa Druka-Jaunzeme (ASI Skibox) apmainījās ar pirmajām vietām ar Daigu Gavariņu, tomēr, saskaitot rezultātus kopā, ar trešdaļas sekundes pārsvaru posmā uzvaru svinēja “ASI Skibox”” pārstāve. Pēc lēnāka sākuma beigās uz trešo vietu abos braucienos aizcīnījās Evija Graumane (“Laimīte”).

“Skibox balva” 4.posms notiks 15.augsutā, dalībniekiem sacenšoties vidējā distancē.

Rezultāti:
1) 1.brauciens: infoski.lv
2) 2.brauciens: infoski.lv