Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Pieredzējusī loka šāvēja Oļeksejenko samierinās ar 57. vietu PČ

Pieredzējusī loka šāvēja Oļeksejenko samierinās ar 57. vietu PČ
Jūlija Oļeksejenko. Foto: World Archery

Pieredzējusī Latvijas loka šāvēja trešdien ar dalītu 57. vietu kompaktloka klasē noslēgusi dalību pasaules čempionātā.

Jau kvalifikācijā Oļeksejenko ar 676 punktiem bija vien 64. pozīcijā starp 97 sportistēm. Pēc tam izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā viņa samēroja spēkus ar priekšsacīkstēs 49. vietu ieņēmušo kādreizējo pasaules čempioni Mariju Školnu, kura pašlaik pārstāv Luksemburgu, piedzīvojot neveiksmi ar 138:145.

Līdz ar to čempionātu Oļeksejenko noslēdza ar dalītu 57. vietu.

Kā vēstīts, pirms tam olimpiskajā rekursīvā loka klasē Latvijas loka šāvēji Dāvis Blāze, Jānis Bružis, Inārs Dubkevičs palika ārpus 160 labākajiem - pēc 72 kvalifikācijas šāvieniem Bružis ar 621 punktu ieņēma 162. vietu, Dubkevičam 612 punkti deva 174. pozīciju, bet Blāze sakrāja vien 599 punktus, paliekot 182. vietā starp tieši 200 atlētiem. Izslēgšanas turnīram kvalificējās 104 labākie šāvēji, lai tur iekļūtu, vajadzēja vismaz 645 punktus.

Tikmēr komandu ieskaitē Latvijas trio ar 1832 punktiem palika 52. vietā, apsteidzot vienīgi Saūda Arābiju, Kosovu un ASV Virdžīnas, bet par dažiem punktiem atpaliekot no Lietuvas. Šeit izslēgšanas sacensībām kvalificējās pirmās 24 valstis.

Pērn Eiropas čempionātā Dubkevičs salīdzinoši negaidīti aizkļuva līdz 1/16 finālam, izcīnot Latvijai vienu ceļazīmi uz Eiropas spēlēm, kas jau šomēnes risināsies Minskā, bet to izmantos Bružis, kurš aprīlī Rumānijā kvalifikācijas sacensībās bija labākais no mūsu valsts. Savukārt Blāze pērn bija sestais Eiropas junioru čempionātā.


Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.