Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Lietuva zaudē vienu no savām 2012. gada Londonas Olimpiādes medaļām

Lietuva zaudē vienu no savām 2012. gada Londonas Olimpiādes medaļām
Jevgeņijs Šuklins. Foto: Alfredo Pliadžio

Lietuvas kanoe airētājam Jevgeņijam Šuklinam otrdien oficiāli atņemta sudraba medaļa, ko viņš izcņīja 2012. gada olimpiskajās spēlēs Londonā. Lietuvai vairākus mēnešus Londonas medaļu skaits bija pieaudzis līdz sešām, bet tagad tas atkal sarucis līdz piecām, kā bija daudzus gadus.

Šuklins par pozitīvajām dopinga analīzēm, kas bijušas, ar jaunākajām metodēm pārbaudot viņa Londonas olimpisko spēļu proves, pirmoreiz paziņoja februārī, savukārt pirms mēneša viņš portālam "Delfi" atklāja, ka pozitīva bijusi arī B prove. Šuklins visu laiku noliedz, ka būtu izmantojis aizliegtās vielas.

"Kad pirms septiņiem gadiem kāpu uz goda pjedestāla un saņēmu medaļu, kuru izcīnīju visai Lietuvai, tas bija pierādījums, ka ar smagu un godīgu darbu, disciplīnu un spītību iespējams ir viss. Tā man izskatījās gan toreiz, gan tagad, tā es stāstu jaunajiem sportistiem," iepriekš pauda Šuklins.

Šuklins kā argumentu savai aizstāvībai minēja faktu, ka karjeras laikā viņam veiktas vismaz 70 dopinga pārbaudes, bet nevienās analīzēs nav atrastas aizliegto vielu pēdas. Pozitīvā prove ņemta 2012. gada 11. augustā – dienā, kad viņš izcīnīja sudraba medaļu 200 metru sprintā.

Otrdien Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) oficiāli paziņojusi par Šuklina diskvalifikāciju no Londonas olimpiskajām spēlēm, līdz ar to viņam būs jāatdod sava olimpiskā medaļa. Pagaidām par medaļu pārdali oficiāli nav paziņots, bet, visticamāk, uz sudraba pozīciju paaugstināts krievs Ivans Štiļs, kamēr bronzu iegūs Sete Benavidess no Spānijas. Lietuva Londonas olimpiskajās spēlēs sākotnēji izcīnīja piecas medaļas - zeltu peldēšanā guva Rūta Meilutīte, bet modernajā pieccīņā Laura Asadauskaite, Šuklins tika pie sudraba, kamēr bronzu grieķu romiešu cīņā izcīnīja Aleksandrs Kazakevičs, boksā Evalds Petrausks. Pērn medaļu skaits pieauga līdz sešām, jo pēc vairāku konkurenšu diskvalifikācijas pie bronzas vieglatlētikas septiņcīņā tika arī Austra Skujīte.

Kā zināms, Londonas olimpisko spēļu analīžu atkārtota pārbaude ar jaunākajām metodēm smagi skārusi arī Latviju, jo vieglatlētikas zvaigzne Ineta Radeviča oficiāli zaudējusi ceturto vietu, ko izcīnīja pirms septiņiem gadiem.

Izmantotie resursi:
https://www.olympic.org/news/ioc-sa...


Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.