Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas pārim sudrabs Eiropas čempionātā LA dejās profesionāļu divīzijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas pārim sudrabs Eiropas čempionātā LA dejās profesionāļu divīzijā
M.Smolko/T.Bazikina. Foto: No dejotāju personīgā arhīva.

Otro gadu pēc kārtas Eiropas čempionāta medaļas izcīnījuši vienīgais Latvijas pāris profesionāļiem Marts Smolko un Tīna Bazikina, kuri Sanktpēterburgā notikušajā kontinenta čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās Pasaules sporta deju federācijas (WDSF) profesionāļu divīzijā 18 pāru konkurencē ieguva otro vietu, sīvā cīņā apsteidzot Vācijas dejotājus. Par čempioniem kļuva mājinieki Vitālijs Panteļējevs un Angelina Nečajeva.

Nedēļas nogalē Krievijas otrajā lielākajā pilsētā norisinājās Eiropas čempionāts LA dejās, kurā sacentās amatieru federācijā WDSF profesionāļu divīzijā (PD) ietilpstošie dejotāji. Uz skaisto pilsētu Ņevas krastos pacīnīties par godalgotu vietu bija devušies arī Marts Smolko un Tīna Bazikina. Viņiem konkurenci sastādīja 17 pāri no deviņām valstīm. Viskuplāk ar sešiem pāriem bija pārstāvēta Krievija, bet trīs pārus bija deleģējusi Itālija. Latvija bija vienīgā no Baltijas valstīm.

Pagājušā gada pārliecinošie uzvarētāji no Krievijas ir beiguši karjeru, līdz ar to tituls bija brīvs. Pretendentu vidū bija trīs pāri, ieskaitot arī mūsējos. Tomēr, finālā iegūstot pirmo vietu visās piecās dejās, stabilu uzvaru svinēja Vitālijs Panteļējevs un Angelina Nečajeva no Krievijas. Tikmēr Martam ar Tīnu izvērtās ļoti līdzīga cīņa ar Vācijas dejotājiem Pāvelu Pasečņiku un Martu Arndtu. Mūsu pāris saņēma labāku vērtējumu Sambā, Ča-ča-ča un Pasodoblē, bet Vāciju pārstāvošie dejotāji attiecīgi Rumbā un Džaivā. Līdz ar to šajā duelī ar 3:2 virsroku ņēma Marts un Tīna, izcīnot otro vietu un pirmo reizi karjerā profesionāļos apsteidzot Pasečņiku un Arndtu, kuriem, starp citu, trešdaļa no tiesnešiem rādīja pirmās vietas. Tādējādi pagājušā gada bronzai Latvijas dejotāji šogad pievienoja sudrabu.

Pasaules čempionāts norisināsies 21. oktobrī Vācijas pilsētā Leipcigā, kur visus gaidīs atkal jauna cīņa par medaļām.