Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Ziemas čempionāta otrajā posmā uzvar Bricis ar zirgu Berlini

Ziemas čempionāta otrajā posmā uzvar Bricis ar zirgu Berlini
Ģirts Bricis
Foto: LJF

Sporta centra “Kleisti” slēgtajā manēžā 10. un 11. martā notika Latvijas ziemas čempionāta otrā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Galvenajā maršrutā uzvarēja Ģirts Bricis ar zirgu Berlini.

Sacensības risinājās deviņos maršrutos. Galvenajā konkūrā – ātruma maršrutā (Nr. 3) ar 135 cm augstiem šķēršļiem 18 sportisko duetu konkurencē uzvarēja pieredzējušais jātnieks Ģirts Bricis ar zirgu Berlini (RJSK “Sport de Lux”) – rezultāts 0 soda punkti/69,61 sekunde. Otro vietu izcīnīja Sabīne Siliņa ar Fantast (JSK “Mežstrazdiņi”) – 0/71,56. Trešais bija Mārtiņš Pilders ar Cananero (JSK “Zāgkalni”) – 0/72,63. Līdz ar to pieaugušo konkurencē pēc diviem posmiem (ņemot vērā ieskaitei iepriekš pieteiktos zirgus) kopvērtējumā labāko trijnieks ir sekojošs: Sabīne Siliņa – 39 punkti, Ģirts Bricis – 39 un Guntars Siliņš (JSK “Mežstrazdiņi”) – 23.

Sacensību galvenā maršruta uzvarētājs Ģirts Bricis atzinīgi vērtēja Latvijas Jātnieku federācijas pieņemto lēmumu sacensību otro posmu pārcelt uz aizvadīto nedēļas nogali, nevis rīkot, kā bija paredzēts, 24. un 25. februārī, kad bija iestājies ievērojams sals. Tagad zirgi un sportisti varēja sacensties daudz komfortablākos apstākļos.

Ļoti veiksmīgas šīs sacensības bija astoņpadsmitgadīgajai Sabīnei Siliņai. Viņa izcīnīja pirmo vietu junioru un jauno jātnieku grupā, bet pieaugušo konkurencē bija otrā, savukārt pēc diviem posmiem abās šajās vecuma grupās kopvērtējumā ir pirmā.

Sabīne saka: “Kā jau katru ziemu cītīgi trenējāmies, un bijām gatavi startēt pat lielajos mīnusos... Pieaugušajiem šobrīd ir liela konkurence, jaunieši izaug un ar saviem zirgiem lec augstākus maršrutus. Ar Fantastu startēju pie pieaugušajiem un prieks, ka varu kaut ko izdarīt, sacenšoties ar Latvijas labākajiem jātniekiem. Šoreiz maršrutu licējs Egils Broks bija parūpējies par pārsteigumu un veidojis interesantas distances, kā vienmēr, bet sev neraksturīgā stilā. Interesanti bija arī startēt vienā konkurencē ar tēti – Guntaru Siliņu, jo, lai gan arī agrāk mums bijuši kopīgi starti, taču sacensību galvenajā maršrutā pieaugušo konkurencē tas notika pirmoreiz. Zirgi klausīja labi, viss izdevās, un esmu apmierināta ar sacensībām.”

Citos maršrutos uzvarēja: Nr. 1 a, šķēršļu augstums līdz 100 cm, sacensības divās fāzēs, piedalās zirgi līdz 5 g. v. – Terēze Zalte ar Grand Guru (ZA “Kocēni”); Nr. 1 b, 100 cm, sacensības divās fāzēs, piedalās bērni līdz 16 g. v. – Tīna Dreimane ar Picasso (JJSK “Meždruvas 1”); Nr. 2 a, 115/120 cm, ātruma maršruts, piedalās zirgi līdz 6/7 g. v. – Guna Vasiļjeva ar Godiva (JJS); Nr. 2 b, 115/120 cm, ātruma maršruts, piedalās juniori līdz 18 g. v. un jaunie jātnieki līdz 21 g. v. – Sabīne Siliņa ar Kalgari (JSK “Mežstrazdiņi”); Nr. 4, 100 cm, ātruma maršruts, piedalās amatieri – Agris Seilis ar Geitu (z/s “Priežkalni”); Nr. 5, 100 cm, sacensības 2 fāzēs, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Sintija Grundštoka ar Cipra (JSK “Princis”); Nr. 6, 110 cm, ātruma maršruts, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Madara Pētersone ar Kapteini Cukuru (JSK “Princis”); Nr. 7, 120 cm, ātruma maršruts, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Juste Počionaite ar Caspisan (Lietuva).

Plašāka informācija LJF mājaslapā SigmaNet Trešais Latvijas ziemas čempionāta posms konkūrā paredzēts 24. un 25. martā.

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests


Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.
Foto: Aerodium
1

Toms Īvāns izcīna trešo vietu Pasaules kausā iekštelpu lidošanā

Ķīnas Tautas republikas īpašajā administratīvajā reģionā Makao notiekošajā 5. Pasaules kausa izcīņā, 3. Eiropas kausa izcīņā un 1. Āzijas kausa izcīņā iekštelpu lidošanā (indoor skydiving), kas norisinājās no 16. līdz 22. aprīlim, Latvijas pārstāvis Toms Īvāns (31) izcīnija Eiropas kausu un ieguva trešo vietu frīstaila jeb brīvās izvēles programā Pasaules kausa izcīņā.