Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Noskaidroti šī gada čempioni Latīņamerikas dejās

Noskaidroti šī gada čempioni Latīņamerikas dejās
Pieaugušo grupas finālistu apbalvošana. Foto: no dejotāju privātā arhīva.

Svētdien Daugavas sporta namā Rīgā dažāda vecuma grupām ar spraigām emocijām un krāšņiem tērpiem tika aizvadīts Latvijas čempionāts Latīņamerikas (LA) dejās, ko rīkoja Latvijas Sporta deju federācija. Pieaugušo grupā interesantajā duelī uzvaru izcīnīja Maksims Kravčenko un Paula Kukute (SDK “Dancers”).

Nedēļas nogalē norisinājās noslēdzošais trešais šī gada čempionāts, deju pāriem sacenšoties LA dejās, bet jauniešu grupai (16-18 g.) vienīgajai noskaidrojot labākos Standartdejās (ST). Daugavas sporta nams bija piepildīts, radot patīkamu čempionāta atmosfēru. Uzaicinot deviņus augstas klases tiesnešus citām valstīm, LSDF kārtējo reizi bija parūpējusies, lai čempionātu tiesātu ne tikai kompetenta, bet arī neitrāla žūrija.

Līdzīgi kā ST dejās arī LA dejās izvērtās aizraujošs duelis par uzvaru starp diviem labākajiem pāriem – pagājušā gada vicečempioniem Maksimu Kravčenko/Paulu Kukuti un ceturto labāko pāri Artūru Freimani/Marinu Tulpu (Škutāna deju skola). Izcīnot gan sev, gan SDK “Dancers” pirmo čempionu titulu pieaugušo grupā, par uzvarētājiem kļuva visās piecās dejās pirmo vietu ieguvušie Kravčenko un Kukute. Pēc vairākām ceturtajām vietām beidzot godalgotu vietu čempionātā izcīnīja Freimanis ar Tulpu. Tikmēr pie panākuma – trešās vietas – tika jaunizveidotais duets – Vincens Toremade un Megija Morīte (Škutāna deju skola), kuri dažās dejās bija tuvu otrajai vietai. Tikmēr tūdaļ aiz trijnieka palikušie Vladislavs Pečens/Aliaksandra Bahusheviča (Dūšas deju skola) uzvarēja U21 grupā, bet fināla sešinieku pieaugušajiem noslēdza Raimonds Andersons/Oļona Aboloņina (SDK “Aurum”) un Vladimirs Ozerkins/Karlota Bolea (SDK “Dzintars”)

Jaunieši, kuriem LA čempionāts bija janvārī, vienīgie sacentās ST dejās. Nekādi pārsteigumu nenotika un pirmo vietu izcīnīja pasaules čempionāta pusfinālisti Ričards Šteinfelds un Atile Žukaite (SDK “Dzintars”), kuri aiz sevis atstāja divus gadus jaunākos kluba biedrus un pagājušā gada labāko Junioru II pāri Robertu Andersonu un Jekaterinu Rasimjonoku. Tāpat kā LA dejās arī šoreiz trešie bija Daņils Sitovs un Violeta Ļevčenko (Škutāna deju skola), kuri vienīgie šajā grupā visās trijās deju programmās Latvijas čempionātā iekļuva trijniekā. Junioru II grupā (14-15 g.) visu goda pjedestālu aizņēma SDK “Dzintars” dejotāji. Savu pagājušā gadā izcīnīto titulu nosargāja Aleksis Visockis un Kerija Ziemele, kuriem Rumbā un Pasodoblē ļoti tuvu bija Artēmijs Plakitins/Elizabete Tauriņa. Divām uzvarām ST dejās un 10d dejās bronzas medaļas pievienoja Artūrs Biele/Marija Kravčuka.

Junioru I grupā (12-13 g.) savu LA deju meistarību atkal apliecināja Alans Orda, kurš šoreiz pirmo vietu izcīnīja ar pavisam nesen kopā dejojošo Amandu Aksenoku. Dubultuzvaru Daces deju skolai nodrošināja otro gadu pēc kārtas vicečempionu titulu ieguvušie Ernests Dimants un Marija Paščenko, bet ar trešo vietu pilnu medaļu komplektu šī gada Latvijas čempionātos nodrošināja Oļegs un Anna Bērziņi (Dūšas deju skola). Senioru I grupā (35 un vecāki) jau trešo gadu pēc kārtas) trijniekā iekļuva tie paši pāri, tikai šoreiz pilnībā savādākā secībā nekā pagājušajā gadā. Pēc gada pārtraukuma titulu atguva daugavpilieši Viktors un Svetlana Kisili, otro vietu izcīnīja Juris un Agnese Maskalāni (Deju Studija 7), bet pagājušā gada uzvarētāji Kalvis un Dina Deaki (DS “ORO”) šoreiz ierindojās trešajā vietā. Bērnu grupā (11 gadi un jaunāki) dominēja un trešo titulu šogad ieguva Jegors Prokins/Poļina Karimova (“Estētika”), bet triju Daces deju skolas pāru līdzīgā cīņā par pārējām godalgām otro un trešo vietu ieguva attiecīgi Adrians Koreckis/Keita Milberga un Kristiāns Kalvāns/Ksenija Lohnina.


"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.
Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Organiztoru foto.

Lietuvieši triumfē Eiropas U17 reitinga badmintona turnīrā Liepājā, Latvijai viena bronza

Lietuvas jaunie badmintona spēlētāji pagājušajā nedēļas nogalē Liepājā notikušajā Eiropas U17 reitinga turnīrā izcīnīja zelta medaļas visās piecās disciplīnās, turklāt Nojus Tenikaitis un Jorune Salniete uzvarēja gan vienspēlēs, gan arī dubultspēles. Vienu bronzas medaļu Latvijai sarūpēja meiteņu dubultspēļu pāris.