Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Valmierā noskaidroti Latvijas čempionāta medaļnieki 10 dejās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Valmierā noskaidroti Latvijas čempionāta medaļnieki 10 dejās
Godalgoto trijnieks pieaugošo grupā.Foto: V.Feldmanis.

Pagājušajā nedēļas nogalē Vidzemes Olimpiskajā sporta centrā Valmierā tika aizvadīts šī gada otrais Latvijas čempionāts sporta dejās, ko rīkoja SDK “Saltāre” sadarbībā ar Latvijas Sporta deju federāciju (LSDF). Valmierā tika noskaidrot labākie pāri daudzcīņā jeb 10 deju programmā (5 Standartdejas+5 Latīņamerikas dejas). Ar diviem tituliem septiņās grupās izcēlās “Daces deju skola” un Škutāna deju skola, bet pa vienai uzvarai nopelnīja “Deju Studija 7”, “Viva” un SDK “Estētika”.

Pieaugušajiem 10 deju programmā kopš 2015.gada nav bijusi līdzvērtīga cīņa par uzvaru, taču šogad Valmierā solījās būt intriga par titula iegūšanu starp otro gadu pieaugušo grupā startējušajiem Romānu Dobrecovu/Valēriju Ovčarenko (Škutāna deju skola) un Vladislavu Pečenu/Aliaksandru Bahusheviču (Dūšas deju skola). Lai arī rēzeknietis Dobrecovs un igauniete Ovčarenko ieguva pirmo vietu visās desmit dejās, tomēr vairāk nekā pusē no dejām rīdzinieki Pečens un Bahusheviča bija tuvu uzvarētājiem, sagādājot gaidīto intrigu. R.Dobrecovs, kurš ar kādreizējo partneri Marijju Dolgopolovu 2014.gadā bija uzvarējis junioru grupā, tagad ar Ovčarenko ieguva savu pirmo titulu pieaugušo grupā. Tikmēr Pečens ar Bahusheviču otro gadu pēc kārtas nopelnīja sudraba medaļas. Cīņā par trešo vietu ļoti līdzīgu rezultātu uzrādīja Gints Bērziņš/Johanna Mortensena (“Vecrīga”) un Artūrs Tagirovs/Rebeka Čerepanova (“Dance4U”), abus pārus šķirot tikai diviem punktiem. Veiksmīgi bija savulaik pasaules čempionātos jauniešiem un junioriem 10 dejās finālā dejojušais rīdzinieks Bērziņš ar pašreizējo dāņu partneri, bet iepriekšējos divos gados valsts čempionātā trijniekā iekļuvušajiem Tagirovam un Čerepanovai nācās samierināties ar 4.vietu.

Jauniešu grupā (16-18 g.) savu pārākumu nodemonstrēja un otro gadu pēc kārtas uzvaru izcīnīja Eiropas čempionāta finālisti Danils Sitovs/Violeta Ļevčenko (Škutāna deju skola). Tāpat kā pirms trim nedēļām Jelgavā Standartdejās arī 10 deju programmā otro vietu ieguva rīdzinieks Andrejs Griņevičs un Kornēlija Dobrovoļskite (“Dzintars”), kuriem uz papēžiem mina un savu pirmo medaļu jauniešu grupā izcīnīja pagājušā gada junioru čempioni Artūrs Biele un Marija Kravčuka (“Dzintars”). Pagājušā gada abi vadošie Junioru I (12-13.g.) pāri ierindojās tādās pašās vietās šogad Junioru II (14-15.g.) grupā, vēlreiz pārliecinošu uzvaru svinot Ernestam Dimantam ar Mariju Paščenko (Daces deju skola), bet Oļegam Bērziņam ar māsu Annu (Dūšas deju skola) ieņemot otro vietu. Pagājušā gada vicečempioni bija tuvu panākuma atsārtošanai, tomēr trešo vietu ieguvušajiem Robertam Punkam/Karīnai Kārkliņai (“Vecrīga”) līdz tam pietrūka divu punktu.

U21 grupā dubultuzvaru Rēzeknes SDK “Viva” nodrošināja pirmo reizi par čempioniem kļuvušie Daniils Buinickis/Darja Dmitrijeva un Jānis Cīrulis/Everita Lempa. Tikmēr otro gadu pēc kārtas trijniekā iekļuva siguldieši no Mālpils deju kluba “Zīle” Marks Cimmermanis/Evelīna Zelča, šoreiz noslēdzot godalgoto trijnieku. Senioru grupā par uzvaru ļoti līdzīgi cīnījās trīs pāri, pirmo vietu iegūstot Sergejam un Kristīne Latņikoviem (Deju studija 7), aiz sevis atstājot Juri un Oksanu Auziņus (Rihtera deju skola) un Romualdu/Ilonu Jokšas (Timšān DS).

Pēc mēneša, 9.martā, Saldū norisināsies šī gada noslēdzošais valsts čempionāts sporta dejās, kad dejotāji sacentīsies Latīņamerikas deju programmā.