Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Sācies Latvijas ziemas čempionāts konkūrā, pirmajā posmā uzvar lietuvietis

Sācies Latvijas ziemas čempionāts konkūrā, pirmajā posmā uzvar lietuvietis
Ģirts Bricis
Foto: LJF

Sestdien, 10. februārī, sporta centra “Kleisti” slēgtajā manēžā notika Latvijas ziemas čempionāta pirmais posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Sacensības notika septiņos maršrutos, un sarežģītākajā no tiem – ar 130 cm augstiem šķēršļiem – uzvarēja Lietuvas sportists Andriuss Petrovs ar zirgu Lašas.

Sacensību galvenajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem divās fāzēs startēja 15 sportiskie pāri. Uzvaru izcīnīja Lietuvas pārstāvis Andriuss Petrovs ar zirgu Lašas – rezultāts 0 soda punkti/28, 97 sekundes otrajā fāzē. Otro vietu ieguva Ģirts Bricis ar Carolus (RJSK “Sport de Lux”) – 0/31,05, trešā bija Sabīne Siliņa ar Fantast (JSK “Fantast”) – 0/33,92.

Labākais no Latvijas sportistiem sacensību galvenajā maršrutā, otrās vietas ieguvējs Ģirts Bricis: “Līdz ar jaunās sacensību sezonas sākumu sācis strādāts jaunais Latvijas Jātnieku federācijas prezidija sastāvs, veiktas atsevišķas strukturālas izmaiņas un izveidots rīcības plāns turpmākajiem gadiem. Arī es, kopā ar sešiem sportistiem, esmu iekļauts Konkūra padomes darbā, ko vada starptautiskās kategorijas tiesnesis Dainis Līvmanis.

Jau ar pirmajām oficiālajām sacensībām skatāmies, kādas izmaiņas būtu nepieciešams veikt. Gads nav sācies ar globālām izmaiņām, bet jaunā komanda kopā ar federācijas prezidiju noteikti atradīs, ko iespējams uzlabot. Mazajos maršrutos kļūst arvien vairāk dalībnieku, un jāmeklē risinājums, lai izaugsme turpinātos un palielinātos sportistu skaits arī “lielo” zirgu konkurencē. Cilvēkiem ideju ir daudz, bet jādomā, kā to visu īstenot līdz rezultātam, savienojot sportistu vēlmes ar federācijas koncepciju.

Priecē arī tas, ka parādās vairāki jauni junioru konkurences dalībnieki, un viņi pēc starpposma jauno jātnieku konkurencē varētu kļūt par papildinājumu pieaugušo sacensībās. Junioru treneri, vecāki un paši sportisti redz, kas būtu nepieciešams viņu attīstībā. Ir jābrauc uz ārzemēm, startēt spēcīgā konkurencē, lai paaugstinātu meistarību un gūtu pieredze.

Labi, ka jauniešiem ir vēlme strādāt un attīstīties. Šis ceļš ir grūts un smags, bet izaugsme vienmēr ir grūta. Nepārvarot grūtības un nemeklējot iespējas, neviens nav kļuvis par augstas klases sportistu. Tikai jārēķinās ar to, ka federācija var dot ievirzi, bet jauniešu vecumā lielākās rūpes par sportistu attīstību tomēr gulstas un vecāku pleciem.”

Citos maršrutos uzvarēja: Nr. 1, šķēršļu augstums 100 cm, ātruma maršruts, piedalās amatieri – Ieva Katrīna Apalupa ar Skandi (JK “Erceni”); Nr. 2 a, 100 cm, sacensības ar zirga kustības stila vērtējumu, piedalās zirgi līdz 5 g. v. – Ģirts Bricis ar Ilexta (RJSK “Sport de Lux”); Nr. 2 b, 100 cm, sacensības ar jātnieka darbības stila vērtējumu, piedalās bērni līdz 16 g. v. – Markuss Roberts Vasiļjevs ar Lango (JSK “Mustangs”); Nr. 3 a, 115/120 cm, sacensības 2 fāzēs – Andriuss Petrovs ar Lašas (Lietuva); Nr. 3 b, 115/120 cm, sacensības 2 fāzēs, piedalās juniori līdz 18 gadu vecumam un jaunie jātnieki līdz 21 g. v. – Kitija Bilinska ar Nilla (“RIT Team”); Nr. 4, 120 cm, ātruma maršruts, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Kitija Bilinska ar Nilla (“RIT Team”).

Plašāka informācija Latvijas Jātnieku federācijas mājaslapā Latvijas Jātnieku Federācija - Jaunumi

Latvijas ziemas čempionāta otrais posms paredzēts 24. februārī.

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests


Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.
Jānis Buks. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Mēģinājums gāzt prezidentu: LOK ārkārtas Ģenerālo asambleju rīkos jūnija sākumā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja, ņemot vērā biedru iesniegumu, pieņēmusi lēmumu Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju rīkot jau 4. jūnijā. Ārkārtas kongresā daļa biedru vēlas no amata gāzt prezidentu Jāni Buku.
Foto: Niks Vīksnītis Facebook
2

Sekmīgi ne tikai klasiskajā tenisā: latvieši izcīna 3. vietu lielākajā alus tenisa turnīrā

13. aprīlī Vīnē (Austrija), norisinājās Eiropā lielākās Beer Pong (alus teniss) sacensības, kurā Latviju pārstāvošā komanda Niks Vīksnītis un Mārtiņš Jansons ieguva godpilno trešo vietu 384 komandu konkurencē.