Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Divi Latvijas pāri iekļūst desmitniekā Grand Slam turnīru noslēgumā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Divi Latvijas pāri iekļūst desmitniekā Grand Slam turnīru noslēgumā
Arvien biežāk V.Šurins/A.Meškova ir pavisam tuvu finālam. Foto: www.ballroom-style.com

Nupat Šanhajā notikušajās šī gada Grand Slam turnīru noslēgumu sacensībās jeb “Grand Slam final” labus rezultātus uzrādījuši abi vadošie Latvijas pāri. Vadims Šurins un Anastasija Meškova izcīnīja 7.vietu, sasniedzot Latvijas labāko rezultātu šajā turnīrā, bet rīdzinieki Edgars Līnis un Elīza Ancāne noslēdza pusfināla desmitnieku.

Katru gadu notiek pieci Grand Slam turnīri, pēc kuru rezultātiem uz “Grand Slam final” sacensībām decembrī tiek uzaicināti divpadsmit labākie pāri, kuriem pievienojas arī viens mājinieku pāris. Vadims Šurins ar Anastasiju Meškovu vairāk nekā 500 pāru konkurencē Grand Slam fināla turnīram kvalificējās jau astoto reizi, kamēr Edgars Līnis un Elīza Ancāne šajā prestižajā pasākumā piedalījās trešo reizi.

Pagājušā gadā mūsu abu varošie pāri saņēma gandrīz identisku vērtējumu, tomēr pavisam nedaudz labāku punktu summu izdevās savākt 8.vietu ieguvušajiem Edgaram ar Elīzu. Šogad virsroku ņēma Vadims ar Anastasiju, kuri arī gada laikā piecos Grand Slam turnīros izcīnīja labākas vietas no mūsu valsts pāriem. Šurins un Meškova apsteidza savus sīvos konkurentus no Vācijas un ierindojās tieši aiz fināla 7.vietā, bet Līnis ar Ancāni cīņā par 9.vietu nedaudz piekāpās mājiniekiem. Otro gadu pēc kārtas Grand Slam fināla turnīram kvalificējās arī Poliju pārstāvošā Latvijas dejotāja Madara Freiberga, kura ar Dariušu Micku vēlreiz ierindojās 12.vietā.

Pat māņticīgais 13.numurs neradīja ne mazākās šaubas par uzvaru šīs sezonas vadošajam pārim un pirms nedēļas par pasaules čempioniem kļuvušajiem lietuviešiem Evaldam Sodeikam un Ievai Zukauskaitei. Tik stabili otrajās un trešajās vietās ierindojās Frančesko Galupo/Debora Pačīnī (Itālija) un Jevgēņijs Mošeņins/Dana Spicina (Krievija).

Šajā nedēļas nogalē Rīgā Starptautiskajā sporta deju festivālā “Baltic Grand Prix” piedalīsies divi no “Grand Slam final” Šanhajā startējušajiem pāriem – E.Līnis/E/Ancāne un D.Micka/M.Freiberga.