Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Atbalsta gandrīz miljona eiro piešķiršanai Olimpiskā centra "Rēzekne" pabeigšanai 2020.gadā

Andrejs Siliņš

Atbalsta gandrīz miljona eiro piešķiršanai Olimpiskā centra "Rēzekne" pabeigšanai 2020.gadā
Foto: Olimpiskais centrs Rēzekne

LETA. Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien atbalstīja gandrīz viena miljona eiro piešķiršanu Olimpiskā centra "Rēzekne" pabeigšanai 2020.gadā.

Saeimas Latgales apakškomisijas deputāti kopumā prasīja piešķirt 1,956 miljonus eiro, taču valdība iepriekš nolēma šim mērķim pārdalīt mazāku summu - 998 000 eiro no Izglītības un zinātnes ministrijas paredzētajiem līdzekļiem sporta būvēm.

Kā vēstīts, līdzekļus piešķirt rosināja Saeimas Latgales apakškomisijas deputāti Edmunds Teirumnieks (VL-TB/LNNK), Janīna Kursīte (KPV LV), Aldis Adamovičs (JV), Mārtiņš Bondars (AP), Jānis Dūklavs (ZZS), Inga Goldberga (S), Janīna Jalinska (ZZS), Andris Kazinovskis (JKP), Juris Rancāns (JKP) un Jānis Tutins (S).

Deputāti iepriekš skaidroja, ka apakškomisija jau vairākkārt pievērsusi uzmanību olimpiskā centra "Rēzekne" būvniecības gaitai, apakškomisijas sēdēs izskatot šo jautājumu, kā arī klātienē apmeklējot šo centru un tiekoties ar Rēzeknes pilsētas pašvaldības pārstāvjiem.

"Ņemot vērā, ka sporta kompleksa projekta pabeigšana tiek plānota 2020.gada maijā un šim mērķim pietrūkst līdzekļu, apakškomisija lūdza Finanšu ministriju rast iespēju piešķirt finanšu līdzekļus valsts budžetā minētā projekta pabeigšanai," vēstulē Budžeta komisijai un finanšu ministra Jānim Reiram (JV) pauda parlamentārieši.

Politiķi vērsa uzmanību Rēzeknes pārstāvju plāniem pilsētu veidot kā Austrumlatvijas izglītības, pētniecības un sporta centra attīstību. Tāpēc, izveidojot Austrumlatvijas sporta centru, iecerēts "nodrošināt iedzīvotājiem veselīga dzīvesveida iespējas un profesionālajiem sportistiem - iespējas sasniegt teicamus rezultātus nacionālajā un starptautiskajā līmenī", skaidroja deputāti.

Kopējās ar olimpiskā centra "Rēzekne" Sporta arēnas būvniecību saistītās izmaksas sastāda 17,17 miljonus eiro. Sākotnēji esot plānots, ka valsts budžeta dotācija centra būvniecībai nākamgad būs 3,4 miljoni eiro, taču, "izprotot 2020.gada budžeta sarežģīto situāciju" Rēzeknes pilsētas dome lūdza piešķirt budžeta dotāciju līdz diviem miljoniem eiro, norādīja parlamentārieši.

Deputāti skaidroja, ka ar šiem līdzekļiem būšot iespējams pabeigt būvniecības projekta realizāciju noteiktajā termiņā, kā arī izpildīt saistības ar būvniekiem, kā arī pret Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju un Rēzeknes tehnikumu par sporta bāzes nodrošināšanu 2020/2021. mācību gadā, kas izrietot no noslēgtajiem sadarbības līgumiem.

Paredzēts gan, ka prasīto divu miljonu vietā tiks piešķirti jau minētie 998 000 eiro.

Rēzeknes pilsētas pārstāvis Arnolds Dreilings iepriekš Saeimas Latgales apakškomisijā norādīja, ka sporta bāzu trūkums Rēzeknē "ir diezgan jūtams". "Nevaram apmierināt pat sporta skolu un sporta klubu vajadzības. Varam realizēt mācību procesu, nosegt stundas, bet tālākais sagādā grūtības," pauda Dreilings.

Finanšu ministrijas pārstāve Līga Šulca apakškomisijas sēdē oktobra pirmajā pusē norādīja, ka pašlaik 2020.gadam nav paredzēts finansējums sporta būvei un "ministrija nevar atbalstīt visus pašvaldības projektus, jo fiskālā telpa ir ierobežota". "Pirmā prioritāte ir Eiropas Savienības fondu projekti un tad bērnudārzu celtniecība, kam tik meklēti papildu līdzekļi. Sporta būves atbalstāmajā sarakstā nav," sacīja Šulca.

Izmantotie resursi:
LETA

  -3 [+] [-]

, 2019-11-11 17:17, pirms 4 gadiem
POHUJ mediķi

     [+] [-]

, 2019-11-11 17:28, pirms 4 gadiem
Tribīnes bez jumta?

  +1 [+] [-]

, 2019-11-11 18:01, pirms 4 gadiem
andromons2 rakstīja: Tribīnes bez jumta?
Jau ar jumtu un apgaismojumu.