Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Pavlovskis

Vīksna olimpiādē izcīna trešo vietu BMX frīstailā, Vismane traumas dēļ nesāk spēli

Vīksna olimpiādē izcīna trešo vietu BMX frīstailā, Vismane traumas dēļ nesāk spēli
Patriks Vīksna. Foto: LRF

Jaunatnes olimpiādē Buenosairesā latviešu BMX frīstaila pārstāvis Patriks Vīksna finālā parādīja izcilu sniegumu un izcīnīja trešo vietu puišu konkurencē, tomēr netika pie medaļas, jo arī šeit tās tika sasniegtas pāru vērtējumā, kur viņš startēja kopā ar sportisti no Venecuēlas. Tenisiste Daniela Vismane iesildīšanās laikā iedzīvojās savainojumā, tāpēc nevarēja sākt spēli.

Pēc izcilā snieguma priekšsacīkstēs Patriks Vīksna ceturtdien piedalījās BMX frīstaila labāko četru braucēju finālā. Latvietis abos braucienos uzrādīja ļoti teicamu un tehniski apbrīnojamu sniegumu. Pirmajā braucienā Vīksna saņēma tieši 74 punktus, bet otrajā viņš minimāli uzlaboja rezultātu uz 74.86.

Šāds sniegums Vīksnam nodrošināja trešo vietu puišu sacensībās, apdzenot ceturto vietu par aptuveni trīs punktiem. Līderi no Vācijas un Argentīnas bija neaizsniedzami, kuri saņēma attiecīgi 82 un 83.33 punktus. Medaļu Patriks gan nesaņēma, jo tās tika pasniegtas jaukto pāru vērtējumā. Patrikam kā pāriniece tika noteikta sportiste no Venecuēlas, kas meiteņu sascensībās ieņēma astoto vietu. Kopsummā tas deva ceturto vietu.

Zīmīgi, ka identiski Latvijai gāja BMX sacensībās, kad Edvards Glāzers bija labākais puišu sacensībās, bet meitenēm Airisa Galiņa jau pirmajā braucienā kritienā salauza roku, turpinājumā vairs nespējot startēt. Arī šeit latvieši summā tika pie ceturtās vietas. Līdz ar to Latvija jaunatnes olimpiādē pagaidām joprojām ir bez medaļām.

Latvijas tenisistei Danielai Vismanei bija paredzēta spēle pret jauniešu piekto raketi no Ķīnas Ksinjū Vanu. Taču, iesildoties spēlei, latviešu tenisiste uzkāpa uz laukuma apmales, kur savainoja kāju. Vēlāk arī noskaidrojās, ka Vismane nevarēs sākt spēli un nāksies izstāsies no turnīra, ziņo lsm.lv.

Jaunatnes olimpiādes pirmajās divās kārtās Vismane, nezaudējot ne seta, pieveica spēcīgo taivānieti Lianu Enšuo un īrieti Džordžiju Dramiju.

Latvijas komandas karognesējs un peldētājs Didzis Rudavs 50 metru brasa distancē tika pusfinālā ar rezultātu 28.98 sekundes. Viņš spēcīgākajā peldējumā palika ceturtais, bet summā priekšsacīkstēs sasniedza 11. vietu.

Vēlāk vakarā pusfinālā sportists savu rezultātu uzlaboja līdz 28,89 sekundēm, bet arī tas bija tieši 11. rezultāts. Šovasar Rudavs tika pie Eiropas junioru čempionāta sudraba, toreiz finālā peldot 28,19 sekundēs, kas šoreiz viņam būtu ļāvis ļoti droši tikt finālā.

Latviešu peldētājas Ieva Maļuka un Arina Baikova netika starp 16 labākajām sportistēm 50 metru brīvā stila distancē, un tādēļ pusfinālā nepiedalīsies. Latvietes sacentās, esot blakus celiņos vienā peldējumā. Maļuka bija ātrāka un ar rezultātu 26.80 sekundes palika 20. vietā, taču Baikova ar 27.22 noslēdza sacensības šajā distancē 30. vietā.

Elīza Kraukle sacentās 100 metru barjerskrējienā, kur ar rezultātu 14.45 viņa ierindojās 14. vietā, kas nākamajā kārtā dos viņai vietu otrajā pēc spēka skrējienā. Patrīcija Cīrule aizvadīja izcilu 800 metru skrējienu divās minūtēs un 10.80 sekundēs (2:10.80), ar ko savā skrējienā palika otrajā vietā, taču kopvērtējumā rūgtā devītā vieta, kas liedz piedalīties labākajā skrējienā nākamajā kārtā.

Tikmēr vingrotājs Oļegs Ivanovs aizvadīja daudzcīņas finālsacensības, kurās ar 76,699 punktiem guva 11. vietu. Kvalifikācijā sešu disciplīnu summā četru dienu garumā viņš ar 75,832 punktiem ieņēma 13. vietu, finālu sasniedzot 18 labākajiem. Turpinājumā Ivanovam gaidāmas finālsacensībās arī vingrojumos uz apļa un stieņa.


Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.
Jānis Buks. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Mēģinājums gāzt prezidentu: LOK Ģenerālo asambleju rīkos jūnija sākumā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja, ņemot vērā biedru iesniegumu, pieņēmusi lēmumu Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju rīkot jau 4. jūnijā. Kongresā daļa biedru vēlas no amata gāzt prezidentu Jāni Buku.