Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaukto pāru kērlinga izlase izlaiž uzvaru arī pār Franciju

Andrejs Siliņš

Latvijas jaukto pāru kērlinga izlase izlaiž uzvaru arī pār Franciju
Foto: AP/Scanpix

Latvijas jaukto pāru kērlinga izlase trešdien pēdējā endā izlaida uzvaru pasaules čempionāta cīņā, tomēr saglabāja labas cerības uz dalību izslēgšanas turnīrā.

Latvijas sportisti ar rezultātu 5-6 piekāpās Francijai, kas līdz šim bija tikai zaudējusi. Pirmajos trijos endos pa punktam nopelnīja francūži, tomēr ceturtajā endā Latvija ieguva uzreiz trīs punktus un panāca izlīdzinājumu. Pēc septītā enda Latvija jau bija izvirzījusies priekšā ar 5-4, tomēr noslēdzošajā endā pamanījās zaudēt divus punktus, ciešot neveiksmi duelī.

"Spēle pret Franciju izvērtās par mums līdz šim neveiksmīgāko. Pretiniekam sanāca viss, savukārt mums neizdevās radīt būtisku pavērsienu atslēgas momentos. Iespējams, līdz galam neizpratām ledus un akmeņu nianses, bet tas nebija izšķirošais. Jāuzlabo izpildījums un rīt grupas turnīrs jānoslēdz uz pozitīvas noskaņas," Latvijas Kērlinga federācija citē komandas kapteini Jāni Rudzīti.

Latvija ar divām uzvarām piecās spēlēs tagad ar Baltkrieviju dala ceturto vietu B apakšgrupā. Pieci panākumi piecos panākumos ir Zviedrijai, četras uzvaras ieguvusi Ķīna, bet trīs panākumi ir ASV kontā, kas ceturtdien būs Latvijas noslēdzošā pretiniece.

Ja ceturtdien Latvija uzvarēs ASV, tā ierindosies augstāk par pretiniekiem un sasniegs izslēgšanas turnīru, jo savstarpējās spēlēs uzvarēta būs gan Baltkrievija, gan ASV.

Jau vēstīts, ka čempionātu latvieši sāka ar divām uzvarām, tomēr turpinājumā tikai zaudēts. Vispirms ar 10-3 tika pārspēta Brazīlija, svētdien ar 6-2 uzveikta arī Baltkrievija, taču pirmdien ar 5-6 tika atzīts Ķīnas pārākums, pretiniekiem uzvaru izcīnot ekstra enda, kad latvieši kļūdījās pēdējā metienā, savukārt otrdien vienība ar 3-6 piekāpās Zviedrijai.

Čempionātā, kas risinās trešo reizi, piedalās 38 valstu izlases, kas sadalītas piecās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras grupas pirmās trīs vienības un labākā no ceturto vietu ieguvējām. Katrā vienībā ir pa divām dāmām un diviem kungiem.

Latvijas sportisti līdz šim pasaules meistarsacīkstēs izslēgšanas turnīram nav spējuši kvalificēties. Pirmajā turnīra norises gadā tika gūtas četras uzvaras astoņos mačos, bet pērn - četras uzvaras septiņos mačos. Pirms tam kopš 2005.gada bija risinājies Eiropas čempionāts.

Latvijas izlasi čempionātā pārstāv komanda RKK/"Rudzītis", kuras sastāvā ir Jānis Rudzītis, Jeļena Rudzīte, Ritvars Graumanis un Dace Spilnere-Pūciņa. Vienība maijā triumfēja Latvijas meistarsacīkstēs.

Izmantotie resursi:
LETA