Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Airētāja Svirska netiek pasaules čempionāta pusfinālā

Ints Megnis
Ints Megnis

Airētāja Svirska netiek pasaules čempionāta pusfinālā
Olga Svirska
Foto: Detlev Seyb/MyRowingPhoto.com

Latvijas sportiste Olga Svirska otrdien nespēja sasniegt pusfinālu Bulgārijas otrajā lielākajā pilsētā Plovdivā notiekošajā pasaules čempionātā akadēmiskajā airēšanā vieglā svara vieninieku sacensībās. Tāpat Latvijas sportisti bez augstiem rezultātiem sacenšas arī paraolimpiskajās sacensībās.

Svirska neolimpiskajā vieglā svara vieninieku klasē sacensības sāka svētdien, kad priekšsacīkstēs distances sākumā sparīgi cīnījās, lai tiktu kārotajā otrajā vietā, kas ļautu iekļūt pusfinālā, tomēr finišēja trešajā pozīcijā (07:47.99). Līdz ar to otrdien viņai bija jāpiedalās gandarījuma braucienā, kurā viņa ar gandrīz identisku rezultātu atkal finišēja trešajā vietā (7:47.88). No otrās pozīcijas un iespējas startēt A/B pusfinālā Svirska atpalika par 4,2 sekundēm.

Līdz ar to turpinājumā Svirska spēkosies C/D pusfinālā, kur sportistes sadalīs 13. vietu un zemākas pozīcijas.

Pasaules čempionātā Latviju pārstāv vienīgi Svirska, jo 2016. gada Eiropas vicečempione Elza Gulbe šosezon nestartē ģimenes pieauguma dēļ.

Čempionātā gan piedalās vēl viena latviete - Īrijas pārstāve Sanita Pušpure sacenšas klasiskajās sieviešu vieninieku klasē. Tur viņa ļoti pārliecinoši pārvarēja priekšsacīkstes un pašlaik gatavojas pusfinālam. 2017. gada pasaules čempionāta ceturtās vietas īpašniece Pušpure šosezon divos Pasaules kausa posmos izcīnīja sudrabu, kas šajā līmenī ir viņas karjeras augstākais sasniegums.

Šonedēļ sākušās arī paralēli notiekošās paraolimpiešu sacensības. Vieniniekos PR2M1x laivu klasē, kas ir airēšana vieniniekā ar rokām un muguru, pirmdien Eduards Pupels palika pārliecinoši pēdējais savā priekšsacīkšu braucienā un trešdien aizvadīs gandarījuma kārtu. Savukārt otrdien PR2Mix2x klasē Žanna Cvečkovska un Pupels palika piektie savā pirmajā braucienā. Tā kā šajā klasē sacenšas vien sešas laivas, šī bija kā testa kārta un visi airētāji ir automātiski sasnieguši A finālu.

Pasaules čempionātā kopā piedalās gandrīz 950 dalībnieki no 63 valstīm.

     [+] [-]

, 2018-09-11 20:08, pirms 6 gadiem
Man ir garlaicīgi((
Zēni - rakstiet. Iepazīsimies, tiksimies!
Man ir 23 gadi. Es esmu jautra! Foto un telefons profilā. Rakstiet tagad >︍>︍> 18pop.tk