Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

P.Eiduka un R.Vīgants sešiniekā PK rollerslēpošanā junioriem Itālijā

P.Eiduka un R.Vīgants sešiniekā PK rollerslēpošanā junioriem Itālijā
R.Vīgants traucas pa Trento ielām. Foto no personīgā arhīva.

Nedēļas nogalē Itālijas kalnu pilsētā Trento notikušajā pasaules kausa ceturtajā posmā rollerslēpošanā junioru grupā ar iekļūšanu sešiniekā pa vienam labam startam sarūpēja un iepriecināja mūsu pārstāvji Patrīcija Eiduka un Raimo Vīgants. Madonietim Vīgantam vislabāk veicās sprintā brīvajā stilā, kur viņš ieguva 4.vietu, bet Eiduka savā vienīgajā startā 7 km brīvajā stilā ar masu startu finišēja piektā.

Šīs sezonas Pasaules kausa noslēdzošais ceturtais posms rollerslēpošanā bija vienīgais, kurā Latvija bija pārstāvēta tikai junioru konkurencē. Pirmajā sacensību dienā dalībnieki sacentās sprintā. Junioriem 20 dalībnieku vidū Raimo Vīgants, atgriežoties sacensību apritē pēc divu posmu izlaišanas un ceļa traumas sadziedēšanas, pārvarēja kvalifikāciju un aizkļuva līdz pusfinālam, kur bez latvieša, kas bija visjaunākais ne tikai pusfinālā, bet arī starp labākajiem 16 astotdaļfinālā, bija tikuši arī Norvēģijas, Krievijas un Itālijas pārstāvji. Finālā, pārspējot krievu Andreju Gusevu, ceturto uzvaru sprintā izcīnīja norvēģis Sigurds Reigstāgs, tādējādi triumfējot visos sprintos šosezon pasaules kausa apritē. Cīņā par trešo vietu Raimo piekāpās pagājušā gada Eiropas Jaunatnes Ziemas Olimpiskajā festivālā 22.vietu 10km klasikā ieguvušajam itālim Matijam Armelīnī un ieguva ceturto vietu. Un, kā izrādījās, tad Latvijas labākajam junioru slēpotājam tā bija augstākā vieta šajā posmā.

Otrajā dienā 5km klasiskajā stilā ar intervāla startu pret kalnu Raimo ar to pašu Armelīnī cīnījās par 7.vietu, un atkal itālis bija nedaudz ātrāks, par divām sekundēm apsteidzot mūsu slēpotāju, kuram 8.vieta (+1:45). Uzvaru izcīnīja Andoras pārstāvis Ireniu Estevē Altimiras, kurš aiz sevis atstāja Madonas posmā redzētos zviedrus Buskvistu un Strīdu. Pēdējā dienā 7km brīvajā stilā ar masu startu Vīgants ilgu laiku turējās vadošajā grupā ar 14 slēpotājiem, bet tikai pašās beigās sāka atkrist un, piekāpjoties uzvarētājam Andrejam Nišakovam pusminūti, finišēja 14.vietā. Šoreiz ne tikai bez uzvarām, bet arī bez godalgotajām vietām palika pasaules kausa līderis Markuss Fredriksons, kuram distancēs attiecīgi 5. un 7.vieta.

Daudz labāk masu starta distancē veicās Patrīcijai Eidukai, kura 19 dalībnieču vidū lielu daļu distances turējās līderu grupā, bet nedaudz mazāk kā kilometru līdz beigām, nespējot noreaģēt un noturēties līdzi pēkšņajam konkurentu spēcīgajam rāvienam, mūsu labākā juniore palika vienatnē piektajā vietā, kurā tad arī finišēja, četrus gadus vecākajai uzvarētājai Malinai Berjesjē no Zviedrijas, kura finiša sprintā bija visātrākā no līderu kvarteta, zaudējot 17 sekundes.

Klāt bijušā FIS pārstāvja Mārtiņa Niklasa komentārs. „Sprinta trasei faktiski nebija variantu nevienam, kam bija otrā celiņa izvēle, jo tajā bija ļoti sliktas kvalitātes asfalts.” Viņš atzinīgi novērtēja madonieša sniegumu. „Kopumā Raimo abas dienas, ko redzēju, kalnā braukšanā izskatījās ļoti solīdi. Nedaudz ar inventāru nepaveicās. Prasījās nedaudz citi riteņi,” secina M.Niklass.

Rezultāti: FIS Rollerski World Cup - Trento-Monte Bondone...


Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sabīne Musajeva un Artūrs Reinholds. Foto: Aksels Ambergs.
1

Reinholds un Musajeva uzvar Latvijas čempionātā galda tenisā

Artūrs Reinholds un Sabina Musajeva kronēti par čempioniem pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā SynotTip Latvijas 2024. gada individuālajā čempionātā galda tenisā, bet, pieskaitot dubultspēles, zelta medaļas nopelnīja arī Baiba Bogdanova, Margarita Smirnova, Oļegs Kartuzovs un Aleksandrs Maskaļonoks.