Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Olimpiskais čempions neiztur, Gajevskim 24. vieta Eiropas kausa posmā Rīgā

Ints Megnis
Ints Megnis

Olimpiskais čempions neiztur, Gajevskim 24. vieta Eiropas kausa posmā Rīgā
Rīgas triatlona medaļnieki. Foto: Evita Priedīte

Latvijas labākais triatlonists Artjoms Gajevskis svētdien Rīgā ieņēma 24. vietu Eiropas junioru sprinta kausa posmā. Sacīkšu sākumā ļoti pārliecinošā vadībā izvirzījās pagājušā gada Jaunatnes olimpiskais čempions Dilans Makalahs, tomēr noslēgumā bija vien 19 sekundes priekšā Gajevskim.

Ielecot Daugavā, ar pirmo numuru izliktais Makalahs ļoti ātri ieguva pārsvaru, kamēr pārējie sportisti peldēja lielā barā, kas nozīmēja, ka pirms bojas, kur notika apgriešanās, viņiem bija sīvi jācīnās par vietu. Tas arī vēlāk noveda pie vairākām diskvalifikācijām, jo ne visi atlēti bojas izpeldēja pa pareizo pusi. Latvijas komandas līderis Artjoms Gajevskis pēc 750 metru peldēšanas no ūdens izskrēja kā astotais, Artūrs Liepa bija uzreiz aiz viņa, turklāt arī Danila Proščinko un Sandis Kornijenko drīz vien devās trasē, kamēr Raimonds Levickis pēc peldēšanas atradās pašās beigās.

Pēc pirmā riteņbraukšanas apļa Makalaham bija pusminūtes pārsvars un jau šķita, ka viņš visu sacīksti pavadīs vienatnē, tomēr notika negaidītais un otrajā aplī konkurenti viņu strauji panāca un apdzina. Izveidojās trīs līderu grupa, kurā bija Saksons Morgans no Jaunzēlandes, dānis Valdemars Soloks un brits Hemišs Reilijs, kuram pirms starta bija piešķirts pēdējais, 60. numurs, jo ārpus dzimtenes viņš startējis ļoti maz. Šie sportisti riteņbraukšanu noslēdza 35 sekundes priekšā otrajai grupai, kurā bija septiņi sportisti.

Latvijas vadošie triatlonisti riteņbraukšanā vairākkārt mainījās vietām. Tā pēc pirmajiem diviem apļiem visaugstāk bija Liepa, riteņbraukšanas distances vidū no līderu grupas atpaliekot vien 25 sekundes. Trešajā aplī jau Proščinko ar Liepu bija vienā grupā, esot pusminūti priekšā Kornijenko un Gajevskim, bet riteņbraukšanas noslēgumā Proščinko atradās minūti un 15 sekundes aiz līderiem, atrodoties 22. vietā, bet pārējie trīs Latvijas sportisti bija grupā, kas zaudēja vēl 50 sekundes. Liepa pēc sacensībām atzina, ka viņam jāmācās braukt grupā, jo šobrīd tas sagādā problēmas.

Skriešanā pirmo apli blakus pabeidza Morgans un Reilijs, bet otrā apļa laikā jau jaunzēlandietis aizbēga no konkurenta un svinēja panākumu. Otro vietu, pateicoties ātram pēdējam aplim, izcīnīja zviedrs Andreass Kārlsons, kurš uzvarētājam zaudēja 18 sekundes, kamēr trešo vietu guva Reilijs.

Tikmēr Latvijas sportistu iekšējā cīņā Gajevskis pirmajā skriešanas aplī tuvojās Proščinko un otrajā viņu apdzina, noslēgumā gūstot 23. vietu un esot gandrīz četras minūtes aiz Morgana. Divas minūtes Gajevskim zaudēja 34. vietu guvušais Proščinko, vēl vairāk nekā minūti atpalika 39. vietu ieņēmušais Kornijenko, kamēr Liepa čempionam zaudēja vairāk nekā deviņas minūtes, guva 43. vietu un bija viens no pēdējiem, kurš netika apsteigts par apli. Piekto Latvijas pārstāvi Levicki gan apsteidza par apli un viņš beidza sacensības priekšlaicīgi.

Sacensību favorīts Makalahs noslēgumā samierinājās ar 21. vietu, esot vien 19 sekundes priekšā Gajevskim.

Rīgas triatlons svētdien notika septīto reizi vēsturē, bet jau sesto reizi tam bija arī Eiropas kausa statuss. Otro reizi pēc kārtas sacensības uzņēma viesnīca "Radisson Blu Daugava".

Vīriešu sacensību rezultāti:

VSportistsValstsRez.
1.Saksons MorgansJaunzēlande52:27
2.Andreass KārlsonsZviedrija+0:18
3.Hemišs ReilijsLielbritānija+0:38
4.Itamars Ševahs LevanonsIzraēla+0:57
5.Rikardo BrigiItālija+1:00
6.Davide IngrilliItālija+1:12
23.Artjoms GajevskisLatvija+3:55
34.Danila ProščinkoLatvija+6:04
39.Sandis KornijenkoLatvija+7:19
43.Artūrs LiepaLatvija+9:15
Raimonds LevickisLatvijaDNF