Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Junioru galda tenisistēm 32. vieta Eiropas jaunatnes komandu čempionātā

Junioru galda tenisistēm 32. vieta Eiropas jaunatnes komandu čempionātā
Latvijas komanda Eiropas jaunatnes čempionātā. Foto: Preiļu BJSS

Latvijas meiteņu junioru galda tenisa izlase šonedēļ zaudēja Eiropas jaunatnes komandu čempionāta izšķirošajā apakšgrupas mačā, netiekot pie iespējas cīnīties par augstākām vietām un sacensības noslēdzot 32. vietā starp 37 komandām.

Sacensības notiek kadetu (U15) un junioru (U18) vecuma grupās. Latvijas meiteņu juniores apakšgrupu sacensības sāka ļoti labi un pirmajā mačā ar 3-1 uzvarēja Bulgāriju. Turpinājumā ar 0-3 tika kapitulēts Norvēģijai, bet trešajā mačā gaidīja cīņa ar Dāniju, kas pirmajos divos dueļos zaudējusi. Tomēr Latvijas komanda Dānijai piekāpās ar 1-3. Vispirms trijos setos neveiksmi cieta talantīgā Sabina Musajeva, kam sekoja arī Diānas Afanasjevas zaudējums sausā un Viktorijas Poriņas panākums četros setos. Duelis noslēdzās pēc Musajevas zaudējuma četros setos.

Līdz ar to tieši Latvijas uzvarētā Bulgārija izcīnīja otro vietu apakšgrupā un iespēju cīnīties par augstākām pozīcijām, kamēr Latvijai bija jādodas uz otrā posma atpalicēju grupām. Šeit Latvija ar 3-1 pārspēja Skotiju, divos mačos uzvarot Musajevai, vienā Afanasjevai, bet zaudējot Poriņai, kamēr ar 0-3 tika zaudēts Bosnijai un Hercegovinai, trijos mačos Latvijas sportistēm kopā uzvarot vien divos setos. Noslēgumā Latvija iekļuva minigrupā, kurā tika spēlēts par 32.-34. vietu, šeit ar 3-0 pārspējot Armēniju, katram no Latvijas trio atdodot pa vienam setam, kā arī pēdējā mačā ar 3-0 veikts simbolisks un maz izšķirošs revanšs pār Dāniju, Musajevai uzvarot četros, bet Afanasjevai un Poriņai piecu setu dueļos.

Salīdzinājumam, Bulgārija pēc uzvaras pār Latviju noslēgumā pakāpās līdz 24. vietai, kamēr Norvēģija izcīnīja 14. vietu.

Piektdien Musajeva, Poriņa un Afanasjeva ar kvalifikācijas kārtu sāks vienspēļu sacensības, zīmīgi, ka Poriņai pretim stāsies dāņu sportiste, kura noslēdzošajā komandu čempionāta duelī piecos setos piekāpās Afanasjevai.

Citās grupās Latvijai tika paredzēti pieticīgāki rezultāti un sportisti arī nepārsteidza. Junioru puišu sacensībās Latvija ar 0-3 piekāpās Portugālei, Īrijai un Skotijai, kamēr spēlēja 2-3 pret Bosniju un Hercegovinu, nenoturot 2-1 vadību. Vislīdzīgāk ar konkurentiem cīnījās Daniels Kogans, kuram piebalsoja Aleksandrs Pahomovs un Deniss Vasiļjevs. Līdz ar to Latvija nokļuva atpalicēju turnīrā, kur ar 0-3 tika zaudēts arī Anglijai un Bulgārijai, bet septītajā duelī beidzot ar 3-1 pārspēta Islande - uzvaru četros setos izcīnīja Kogans, kam sekoja dramatisks Vasiļjeva zaudējums (piektajā setā 18:20), bet tad trijos setos uzvarēja Pahomovs un vēl vienā piecu setu mačā panākumu izcīnīja Vasiļevs.

Noslēdzošajā posmā Latvijas juniori ar 3-2 pārspēja kolēģus no Lietuvas, kaut kaimiņvalsts galda tenisā skaitās attīstītāka. Pēc Kogana un Vasiļjeva uzvarām sekoja Pahomova un Kogana zaudējumi, bet piektajā duelī Vasiļjevs izcīnīja panākumu četros setos. Savukārt pēdējā mačā Latvija ar 1-3 piekāpās Melnkalnei, sacensības noslēdzot 38. vietā starp 44 valstīm. Šeit vienīgo uzvaru guva Pahomovs, tomēr tā kā protokolā visos trijos setos fiksēts rezultāts 11:0, visticamāk, cīņa nemaz nenotika.

Savukārt kadetu puišu grupā pirmajā posmā Latvija ar 0-3 piekāpās Grieķijai un Bulgārijai, bet ar 1-3 Austrijai, vienīgo uzvaru dubultspēlē izcīnot Artūram Spalim un Haraldam Fjodorovam. Tāpat komandā ir arī Romāns Streļčuks. Tālāk otrajā posmā Latvija ar 0-3 piekāpās arī Slovēnijai un Somijai, bet ar 3-2 uzveica Kipru - Streļčuks vienspēlē uzvarēja trijos setos, bet Fjodorovs tāpat zaudēja, tam sekoja Spaļa un Streļčuka panākums piecos setos dubultspēlē, Streļčuka neveiksme trijos setos vienspēlē un Fjodorova uzvara trijos setos. Noslēguma grupā Latvija ar 0-3 vēlreiz piekāpās Austrijai, bet ar 3-2 tika pieveikta Skotija un ieņemta 36. vieta starp 39 komandām. Pēdējā cīņā vispirms Fjodorovs un Spalis uzvarēja vienspēlēs, kam sekoja viņu abu neveiksme kopējā dubultspēlē un Spaļa zaudējums trijos setos otrajā vienspēlē, bet noslēgumā panākumu četros setos izcīnīja Fjodorovs.

Arī Latvijas puiši piektdien ar kvalifikācijas kārtu sāks vienspēļu sacensībās.


Helvijs Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
15

broky un "FaZe" izvelk negaidītu trumpja dūzi un iekļūst "Major" pusfinālā

Latvijas esportista Helvija "broky" Saukanta pārstāvētā "FaZe" komanda sasniegusi datorspēles CS2 sezonas svarīgākā turnīra "Major" pusfinālu. Šovakar ceturtdaļfinālā "FaZe" revanšējās "Spirit" par zaudējumu Katovices finālā februārī un uzvarēja ar 2:1, turklāt izšķirošā karte bija "Vertigo", ko līdz šim "FaZe" nemaz nebija spēlējusi.
Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.