Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Anglija pēc 9973 dienu pārtraukuma atkal spēlēs kriketa PK finālā

Anglija pēc 9973 dienu pārtraukuma atkal spēlēs kriketa PK finālā
Foto: PA Images/Scanpix

Anglijas izlase nodemonstrēja ļoti augstvērtīgu un pārliecinošu sniegumu, 2019. gada kriketa Pasaules kausa pusfinālā sagraujot Austrāliju (223 (49) pret 226/2 (32.1)) un pēc 9973 dienu pārtraukuma atkal spēlēs četrgades svarīgākā turnīra finālā.

Vakar jau ziņojām, ka kriketa PK pirmajā pusfinālā jaunzēlandieši parūpējās par pārsteigumu un no tālākās cīņas izslēdza Indiju. Šodien Birminghemas pilsētā, Edžbastonas arēnā tikās turnīra rīkotāju, Anglijas, komanda un 2015. gada Pasaules kausa uzvarētāji, Austrālija. Tas nozīmēja, ka vienai komandām, ko pirms PK sauca par iespējamajiem tā uzvarētājiem, čempionāts būs beidzies.

Otrajā pusfinālā varēja redzēt zināmu saistību ar vakardienas maču, proti, Anglijas izlase ātri tika galā ar austrāliešu sākumsastāva atsitēju pāri, jo Deividam Vorneram spēle beidzās pēc 11 metieniem un deviņiem gūtajiem punktiem, bet Ārons Finčs bija spiests pamest laukumu uzreiz – viņu izslēdza no spēles pēc pirmā izdarītā metiena.

Šajā brīdī austrāliešiem ļoti palīdzēja Stīva Smita spēle, jo viens no pasaules labākajiem atsitējiem spēja mazliet piebremzēt angļu metējus, taču viņa 85 gūtiem punkti bija vājš mierinājums, jo faktiski visi pārējie Austrālijas atsitēji neko daudz nespēja likt galdā un visu laiku titulētākā PK komanda šajā pusfinālā palika ar 223 punktiem, savu uzbrukumu noslēdzot pēc 49 overiem.

Jāsaka, ka tā bija dāvana, ko turnīra saimnieki nevarēja neizmantot, jo mērķis, kas bija 224 punkti, bija pārāk zems, lai to nesasniegtu, turklāt, neizdarītu to maksimāli ātri. Anglijas komandai bija nepieciešami 32.1 overs, kuru laikā četri atsitēji, Džeisons Rois, Džonijs Beirstovs, Džo Rūts un Īons Morgans, izdarīja pietiekoši, lai viņu komanda savās mājās varētu cīnīties par starptautiskā kriketa prestižāko balvu – Pasaules kausu.

2019. gada kriketa Pasaules kausa fināls ir paredzēts 14. jūlijā un tas norisināsies "Lord's Cricket Ground" arēnā, Londonā. Tiesa, jau pašlaik ir zināms, ka šogad pie Pasaules kausa tiks komanda, kas vēl nekad to nav izcīnījusi. Anglijas izlase trīsreiz ir zaudējusi finālā, bet Jaunzēlandes vienīgais fināls tika fiksēts pirms četriem gadiem.

Tāpat interesants ir fakts, ka šī gada PK pusfinālos zaudējumus ir piedzīvojušas abas titulētākās un biežāk uzvarošās komandas, Austrālija un Indija.

Izmantotie resursi:
https://www.cricketworldcup.com/


Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.
Foto: Aerodium
1

Toms Īvāns izcīna trešo vietu Pasaules kausā iekštelpu lidošanā

Ķīnas Tautas republikas īpašajā administratīvajā reģionā Makao notiekošajā 5. Pasaules kausa izcīņā, 3. Eiropas kausa izcīņā un 1. Āzijas kausa izcīņā iekštelpu lidošanā (indoor skydiving), kas norisinājās no 16. līdz 22. aprīlim, Latvijas pārstāvis Toms Īvāns (31) izcīnija Eiropas kausu un ieguva trešo vietu frīstaila jeb brīvās izvēles programā Pasaules kausa izcīņā.