Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Arī Volajs saņem "wild card" dalībai pasaules reitinga turnīrā Rīgā

Arī Volajs saņem "wild card" dalībai pasaules reitinga turnīrā Rīgā
Māris Volajs
Foto: Lauris Bērziņš

Pie speciālā ielūguma dalībai Rīgā gaidāmajā pasaules reitinga turnīra snūkerā "Kaspersky Riga Masters" ticis arī vietējais sportists Māris Volajs, kurš sacensību pirmās dienas rītā centīsies pārvarēt kvalifikācijas kārtu.

"Kaspersky Riga Masters" sacensības "Arēnā Rīga" notiks no 27. līdz 29. jūlijam. Šī mēneša sākumā Anglijas pilsētā Prestonā jau tika aizvadīta kvalifikācija, kur katram snūkeristam vajadzēja pārvarēt vienu kārtu, tomēr četras spēles tiks izspēlētas jau Rīgā.

Iepriekš bija zināms, ka Rīgā Latvijas čempions Rodions Judins tiksies ar 56 gadus veco Džimmju Vaitu, kurš pirms 30 gadiem bijis pasaules ranga otrajā vietā. Tāpat Rīgā kvalifikāciju izspēlēs šī gada pasaules čempions Marks Viljamss, tiekoties ar Rīsu Klāsku, kā arī pērnā gada sacensību čempions Raiens Dejs, kuram pretim stāsies Džeimijs Koups.

Savukārt tagad atklāts, ka iespēja spēlēt Rīgā būs arī Volajam, kvalifikācijas kārtā spēkojoties ar spēcīgo Greiemu Dotu, kurš ir 2006. gada pasaules čempions. Tieši Judinu un Volaju var saukt par diviem spēcīgākajiem šī brīža Latvijas snūkeristiem. Pēdējos gados tieši viņi no Latvijas sportistiem visregulārāk piedalās starptautiskos čempionātos un ieņem pirmās divas vietas Latvijas rangā. Šī gada Latvijas čempionāta finālā Judins ar 7-3 apspēlēja Volaju.

Kā ziņots, Prestonā notikušajās spēlēs no favorītiem kvalifikāciju nepārvarēja vienīgi 2015. gada pasaules čempions Stjuarts Bingems. Pārējie ar vadošiem numuriem izliktie snūkeristi guva uzvaras - tā panākumus izcīnīja Berijs Haukinss (2.), Šons Mērfijs (3.), Kairens Vilsons (4.), Nīls Robertsons (5.), Alisters Kārters (6.), Marks Alens (7.), Entonijs Makgils (9.) un Luka Bresels (10.).

Rīgā tradicionāli notiek sezonas pirmās pasaules tūres sacensības snūkerā, kurās jau tradicionāli nespēlē Ronijs O'Salivans, kurš ierasti sezonu sāk vēlāk. Tāpat uz Rīgu nebrauks arī Džons Higinss un šī turnīra pirmā gada uzvarētājs Marks Selbijs. Iepriekšējos gados Rīgā uzvarējuši Selbijs (2014.), Haukinss (2015.), Robertsons (2016.) un Dejs (2017.).

Šīs nedēļas sākumā Prestonā sacentās arī Judins, piedaloties jaunizveidotās "Challenge" tūres otrajā etapā. Pirmajā kārtā viņam bija plānots tiksies ar angli Maiklu Viljamsu, kurš uz maču neieradās, bet otrajā kārtā viņš otrdien ar 0-3 kapitulēja Lūkam Pinčam. Šīs tūres pirmais posms notika jūnija sākumā, Judinam zaudējot pirmajā kārtā.


"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.
Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Organiztoru foto.

Lietuvieši triumfē Eiropas U17 reitinga badmintona turnīrā Liepājā, Latvijai viena bronza

Lietuvas jaunie badmintona spēlētāji pagājušajā nedēļas nogalē Liepājā notikušajā Eiropas U17 reitinga turnīrā izcīnīja zelta medaļas visās piecās disciplīnās, turklāt Nojus Tenikaitis un Jorune Salniete uzvarēja gan vienspēlēs, gan arī dubultspēles. Vienu bronzas medaļu Latvijai sarūpēja meiteņu dubultspēļu pāris.