Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Melle izcīna bronzas medaļu reitinga turnīrā paralimpiskā loka šaušanā

Jānis Pārums

Melle izcīna bronzas medaļu reitinga turnīrā paralimpiskā loka šaušanā
Ieva Melle (no labās)

No 1. līdz 7. jūlijam Čehijas pilsētā Nove Mesto Nad Metuji notika reitinga turnīrs paralimpiskā loka šaušanā. Tajās piedalījās arī Latvijas sportisti Ieva Melle un Gints Jonasts.

Pēc kvalifikācijas sacensībām vingrinājumā «FITA» Gints Jonasts izcīnīja 10. vietu un Ieva Melle 5. Vietu, bet «MIX» komandu turnīru cīņās - 9. vietu.

Individuālajā startā Gints Jonasts ar 4:6 zaudēja Holandes pārstāvim ieņemot 9. vietu, bet Ieva Melle ceturtdaļfinālā ar 6:4 uzvarēja čehieti un izcīnīja vietu pusfinālā.

Pusfinālā diemžēl Ieva piedzīvoja zaudējumu ukrainietei ar rezultātu 0:6 , bet cīņā par trešo vietu ar 6:2 uzvarēja otru ukrainieti un izcīnīja bronzas godalgu!

Latvijas Loka šaušanas federācija sveic Ievu Melli un Gintu Jonastu ar pirmajiem starptautiskajiem panākumiem Pasaules čempionātā loka šaušanā! Nākošās nozīmīgās sacensības notiks Taizemē, Bankokā no 1. līdz 7. novembrim.

Arī Rīgā pagājušo sestdien notika loka šaušanas sacensības, kurās piedalījās 59 sportisti. To vidū Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, kā arī Baltijas un Eiropas rekordisti un čempioni, Eiropas kausu ieguvēji, Londonas 2012. gada Olimpisko spēļu dalībnieki. Sacensības tiesāja pieaicinātā pasaules klases tiesnese, kas nenoliedzami paaugstināja sacensību kvalitātes līmeni.

Loka šāvēji startēja trijās kategorijās: izmantojot rekursīvos lokus, kompaund lokus un tradicionālos lokus.

Rīgas kausa čempioni: Armands Vilisters (Latvija) un Agate Zālīte (Latvija) – tradicionāls loks, Jūlija Oleksejenko (Latvija) un Kaspars Elarts (Latvija) – kompaund loks, Lenardas Bernotas (Lietuva) un Siret Luik (Igaunija) – olimpiskais loks.

Vairāk informācijas par sacensībām: Riga Championship

Informāciju sagatavoja:
Katarīna Vencjuna, Latvijas loka šaušanas federācijas sabiedrisko attiecību speciāliste