Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas pāris Eiropas čempionātā 10 dejās 15.vietā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas pāris Eiropas čempionātā 10 dejās 15.vietā
R.Dobrecovs/V.Ovčarenko (vidū) apbalvošanā Latvijas čempionātā 10 dejās Valmierā. Foto: V.Feldmanis.

Eiropas čempionātā 10 dejās (5 Standartdejas+ 5 Latīņamerikas dejas), kas norisinājās Slovākijas pilsētā Košicē, Latvijas vadošais pāris šajā deju programmā Romāns Dobrecovs un Valērija Ovčarenko 28 pāru konkurencē bija tuvu pusfinālam un ieguva 15.vietu. Par uzvarētājiem kļuva Kipru pārstāvošie Danils Ulanovs un Katerina Isakoviča.

Tuvu sava mērķa sasniegšanai, proti, iekļūšanai divpadsmit labāko pāru vidū pusfinālā, bija Latvijas šā gada čempioni 10 deju programmā Romāns Dobrecovs un Valērija Ovčarenko (Škutāna deju skola). Viņi pārliecinoši pārvarēja pirmo kārtu un iekļuva ceturtdaļfinālā, kurā dejoja 24 pāri. Neskatoties uz to, ka Standartdejas ir viņu stiprākā puse, mūsu pāris šoreiz abās programmās ieguva ļoti līdzīgu vērtējumu. Ar nopelnītajiem 309,450 punktiem viņiem tikai pusotra punkta pietrūka līdz pusfinālam. Līdz ar to savā debijā Eiropas čempionātā Romāns ar Valēriju ieguva 15.vietu.

Finālā izvērtās ļoti līdzvērtīga cīņa par uzvaru starp Danilu Ulanovu/Katerinu Isakoviču (Kipra) un Semenu Haržanovski/Jeļizavetu Lihinu (Krievija). Visās piecās Standartdejās pirmo vietu ieguva Kipras pāris, bet visās piecās Latīņamerikas dejās pārākumu nodemonstrēja Krievijas dejotāji. Taču beigās Ulanovs ar Isakoviču ieguva par pusotru punktu vairāk un svinēja uzvaru. Tikmēr ar iegūto otro vietu pasaules čempioni 2018.gadā U21 grupā un 2017.gadā jauniešu grupā Haržonovskis ar Lihinu nopelnīja pirmo medaļu pieaugušo grupā. Trešo vietu izcīnīja Ukrainu pārstāvošie Erls Viljamsons un Veronika Miško.