Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Latvijas pāriem panākumi Eiropas čempionātos

Latvijas pāriem panākumi Eiropas čempionātos
Finālisti EČ jauniešiem. Foto no dejotāju personīgā arhīva.

Pagājušajā nedēļas nogalē norisinājās trīs nozīmīgas sacensības sporta dejās, kurās labus panākumus guvuši Latvijas pāri. Rumānijā aizvadītajā Eiropas čempionātā jauniešiem (16-18 gadi) Standartdejās (ST) Ričards Šteinfelds un Atile Žukaite 56 pāru konkurencē izcīnīja 4.vietu. Tikmēr Marts Smolko ar Tīnu Bazikinu Eiropas čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās Pasaules sporta deju federācijas (WDSF) profesionāļu divīzijā Vācijā no 33 pāriem ieguva otro vietu.

Ja pagājušajā gadā Eiropas čempionātā Ričardam Šteinfeldam un Atilei Žukaitei iekļūt pusfināla divpadsmitniekā izdevās ar veiksmes palīdzību, tad šogad, ņemot vērā pasaules reitinga turnīros uzrādītos rezultātus, viņi bija reāli fināla pretendenti. SDK “Dzintars” dejotāji, pārvarot četras kārtas, pārliecinoši iekļuva labāko sešiniekā. Finālā Ričards un Atile sīvi cīnījās par bronzas medaļām ar Moldovas un Igaunijas pāriem. Apsteidzot igauņus par 1,3 punktiem, bet piekāpjoties moldāviem tikai 0,27 punktus, mūsējie ar piecās dejās iegūtajiem 159,317 punktiem ieņēma 4.vietu. Pāri par 165 punktiem nopelnīja abi vadošie pāri, uzvaru svinot mājiniekiem rumāņiem, bet sudraba medaļas nopelnot Krievijas dejotājiem. Tikmēr savā pirmajā sezonā jauniešu grupā otrs labākais Latvijas pāris Roberts Andersons ar Jekaterinu Rasimjonoku bija ļoti tuvu ceturtdaļfinālam, čempionātu pabeidzot dalītā 26.-27.vietā.

Eiropas čempionātā profesionāļu divīzijā tāpat kā pirms mēneša pasaules čempionātā galvas tiesu pārāki par pārējiem bija šogad no amatieriem uz WDSF profesionāļu divīziju pārgājuši Gabriele Gofredo un Anna Matuša (Moldāvija). Marts Smolko ar Tīnu Bazikinu, finālā aiz sevis atstājot itāļus, spāņus, francūžus un krievus, kārtējo reizi ieņēma otro vietu.

Trešās nozīmīgākās sacensības pagājušajā nedēļas nogalē bija pasaules kauss 10 dejās, kas norisinājās Ungārijā. Latvijas pāris Artūrs Tagirovs un Rebeka Čerepanova (Dance4you) iekļuva otrajā kārtā un ierindojās 19.vietā. Kausu ieguva Semjons Haržanovskis un Jeļizaveta Ļihina no Krievijas, kuri pagājušā gadā kļuva par pasaules čempioniem jauniešu grupā.


Helvijs Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
6

broky un "FaZe" izvelk negaidītu trumpja dūzi un iekļūst "Major" pusfinālā

Latvijas esportista Helvija "broky" Saukanta pārstāvētā "FaZe" komanda sasniegusi datorspēles CS2 sezonas svarīgākā turnīra "Major" pusfinālu. Šovakar ceturtdaļfinālā "FaZe" revanšējās "Spirit" par zaudējumu Katovices finālā februārī un uzvarēja ar 2:1, turklāt izšķirošā karte bija "Vertigo", ko līdz šim "FaZe" nemaz nebija spēlējusi.
Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.