Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Jātniekam Neretniekam veiksmīgi starti sacensībās Polijā

Jātniekam Neretniekam veiksmīgi starti sacensībās Polijā
Kristaps Neretnieks ar zirgu La Cross
Foto: Marek Surdyk

Latvijas vadošais Latvijas konkūra jātnieks Kristaps Neretnieks aizvadījis divas veiksmīgas nedēļas nogales Polijā, startējot "CSI3* Baltica Equestrian Spring Tour" (30.maijs – 3.jūnijs) un "CSI4* Poznan" (7.-10.jūnijs) sacensībās un iegūstot godalgotas vietas vairākos pasaules reitinga ieskaites maršrutos.

"Pats visvairāk esmu apmierināts ar ērzeļa La Cross startiem. Viņam ir trīspadsmit gadu un ļoti sarežģīta sportiskā pieredze, daudz mainījušies jātnieki. Pie manis šis zirgs nokļuva jau pirms pusotra gada, kad arī mēģināju sākt lekt "Grand Prix" maršrutus, taču sapratu, ka no tā nav jēgas," izteicies Neretnieks. "Viņam viss bija apnicis, viņš bija piekusis, jo jau astoņu gadu vecumā, neatbilstoši agri savam vecumam, leca 150cm augstus maršrutus arī 5* sacensībās, kur tie ir ļoti, ļoti grūti, neatbilstoši agri savam vecumam. Mēs devām viņam patiešām garas brīvdienas un jūtu, ka ar mani kopā startē pavisam cits zirgs - viņā ir atgriezies sportiskais azarts, šobrīd tā man ir lielāka balva par jebkādām izcīnītām vietām."

CSI4* sacensībās Poznaņā, kas norisinājās no 7.-10.jūnijam Kristaps Neretnieks ieguva četras godalgotas vietas dažādas grūtības pakāpes maršrutos. Augstākā iegūtā vieta ar zirgu Cornet’s Spirit vidējā apļa finālā ar 145 cm augstiem šķēršļiem - desmit zirgu pārlekšanā Neretnieks maršrutu veica bez soda punktiem un bija sestais. Tāpat divas godalgotas vietas bija ar zirgu Dynamo – 11. vieta sešu šķēršļu rindā un 8. vieta vidējā apļa maršrutā ar šķēršļu augstumu 140 cm, kā arī 9.vieta ar zirgu Cha-Cha mazā apļa finālā (135cm).

"Sacensībās Poznaņā bija ļoti spēcīga konkurence, visos maršrutos pārlekšanās daudz dalībnieku, ļoti spraiga cīņa. Gan Poznaņā, gan iepriekšējā nedēļas nogalē "CSI3* Baltica Equestrian Spring Tour" sacensībās ļoti labi startēja arī astoņgadīgais Cornet’s Spirit - šobrīd viņš stabili var cīnīties par godalgotām vietām 145cm maršrutos, ir parādījis, ka var lekt augstāk, kopumā ar šo zirgu saistu lielas cerības nākotnē,” saka sportists.

"CSI3* Baltica Equestrian Spring Tour" Neretnieks ar Cornet’s Spirit ieguva 2. vietu vidējā apļa finālā, kas bija arī Pasaules reitinga ieskaites maršruts. Tāpat šajās sacensībās sportistam divas 3.vietas ar astoņgadīgo zirgu Dynamo maršrutos ar 140cm augstiem šķēršļiem, kā arī 10. vieta un 11. vieta ar La Cross lielā apļa maršrutos ar šķēršļu augstumu 145 – 150cm.

Informāciju sagatavoja:
Ilze Jansone
Latvijas Jātnieku federācijas
Preses dienests


Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sabīne Musajeva un Artūrs Reinholds. Foto: Aksels Ambergs.
1

Reinholds un Musajeva uzvar Latvijas čempionātā galda tenisā

Artūrs Reinholds un Sabina Musajeva kronēti par čempioniem pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā SynotTip Latvijas 2024. gada individuālajā čempionātā galda tenisā, bet, pieskaitot dubultspēles, zelta medaļas nopelnīja arī Baiba Bogdanova, Margarita Smirnova, Oļegs Kartuzovs un Aleksandrs Maskaļonoks.