Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Miks Zvejnieks sīvā cīņā izcīna 5. vietu skrituļslaloma PK Varšavā

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Miks Zvejnieks sīvā cīņā izcīna 5. vietu skrituļslaloma PK Varšavā
Miks Zvejnieks startā
Foto: Edgars Beļakovs

Šodien, Polijas galvaspilsētā Varšavā, tika aizvadīts Pasaules kausa skrituļslalomā otrais posms, kurā labākais Latvijas pārstāvis Miks Zvejnieks izcīnīja piekto vietu, 3 simtdaļas zaudējot 4. vietai un otrajā braucienā uzrādot pat otro labāko laiku.

Pirmo reizi skrituļslaloma Pasaules kausa vēsturē kāds no tā posmiem norisinājās kādas valsts galvaspilsētā, šai gadījumā Varšavā.

Sacensības Varšavas centrā esošā parkā iesākās sestdienā, kad tika aizvadīts Polijas čempionāts. Arī tur labākais no Latvijas sportistiem bija Miks Zvejnieks, kurš palika sestajā pozīcijā.

Svētdienā, Pasaules kausa 2. posmā, pirmajā braucienā pārliecinoši ātrākais bija vācietis Svens Ortels, kamēr mūsu Miks Zvejnieks uzrādīja sesto labāko laiku, līderim zaudējot 1,64 sekundes. Dāvis Zvejnieks pēc pirmā brauciena ierindojās 19. pozīcijā.

Otrajā braucienā, kuram kvalificējās 40 labākie pēc pirmā brauciena, Dāvis spēja pacelties līdz 17. vietai, bet Miks veica lielisku braucienu, uzstādot otro labāko laiku 2. braucienā, kas gan ļāva pakāpties tikai par vienu vietu. Cīņā par pirmo vietu Ortels noturēja līderpozīciju no sava tautieša Marko Valca, kuram līdz uzvarai pietrūka 0,10 sekundes.

Miks Zvejnieks pēc sacensībām pastāstīja, ka beidzot ir sajutis to sajūtu, kas nepieciešama, lai cīnītos par pjedestālu: “Kopumā sacensības bija ļoti spraigas un aizraujošas. Savu sniegumu es vērtēju pozitīvi, otrais brauciens parādīja, ka nekur es neesmu pazudis un manī ir iekšā tas spēks, ko es gaidīju. Tas man iedeva ļoti lielu motivācijas devu, jo pagājušās sezonas beigās man arī izdevās pacīnīties ar pašiem labākajiem. Un tagad es jūtu, ka esmu atpakaļ tajās spēka robežās, un domāju, ka ar nākamo posmu būs jau pavisam cita braukšana un cīņa jau par simtdaļām, nevis vairs piekto vai sesto vietu. Bija patīkami startēt lielpilsētā Varšavā, tā arī jāturpina.”

Nākamais skrituļslaloma Pasaules kausa posms norisināsies uzreiz pēc Līgo svētkiem, 24. un 25. jūnijā, Čehijas pilsētiņā Jirkovā.