Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Vingrotāja Vihrova gandrīz sasniedz EČ finālu daudzcīņā un brīvajās kustībās

Ints Megnis
Ints Megnis

Vingrotāja Vihrova gandrīz sasniedz EČ finālu daudzcīņā un brīvajās kustībās
Elīna un Igors Vihrovi. Foto no I. Vihrova Facebook profila

Olimpiskā čempiona vingrošanā Igora Vihrova meita Elina Vihrova ceturtdien tika pie pirmajiem panākumiem pieaugušo konkurencē - Polijā notiekošajā Eiropas čempionātā viņa gandrīz pārvarēja kvalifikāciju daudzcīņā un brīvajās kustībās. Abās šajās ieskaitēs sportiste būs finālsacensību rezerviste.

Daudzcīņā 16 gadus vecā Vihrova, kuru trenē viņas tēvs, četru disciplīnu summā ieguva 49,065 punktus un ieņēma 31. vietu, paliekot kā trešā finālsacensību rezerviste. Finālam kvalificējās 24 labākās sportistes, bet tikai pa divām no vienas valsts.

Kvalifikācijā uzvaru ar 55,166 punktiem guva krieviete Angelina Meļņikova, kurai Latvijas sportiste zaudēja vien nedaudz vairāk nekā sešus punktus.

Vēl no Latvijas atlētēm daudzcīņas kvalifikācijā 67. vietu ar 44,099 punktiem guva Anastasija Dubova, kamēr 42,765 punkti 71. vietu deva Zanei Petrovai.

Individuāli Vihrova lieliski nostartēja brīvajās kustībās, kur ar 12,966 punktiem bija desmitā labākā un palika kā otrā rezerviste finālam. Daudzcīņas fināls gaidāms piektdien, bet brīvajās kustībās dāmas medaļas dalīs svētdien.

Vēl brīvajās kustībās Petrova bija 79. vietā, kamēr Dubova sasniedza 81. rezultātu starp 83 ieskaiti saņēmušajām vingrotājām, atbalsta lēcienā Vihrovai bija 19. vieta, bet Marijai Ribaļčenko 23. vieta starp 25 sportistēm, sacensībās uz stieņiem Vihrovai bija 43., Ribaļčenko 69., bet Dubovai un Petrovai attiecīgi 74. un 77. pozīcija 85 dalībnieču vidū, bet vingrojumos uz baļķa labākā no Latvijas bija 33. rezultātu sasniegusī Dubova, kamēr Vihrova un Petrova aizņēma attiecīgi 53. un 62. vietu.

Kā zināms, vīru konkurencē Latviju čempionātā pārstāvēja Viktors Jermakovs un Oļegs Ivanovs, bet viņi pie augstiem rezultātiem nespēja tikt.