Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Auziņš

2022. gada Amerikas PGA čempionāts nenotiks Donaldam Trampam piederošajā golfa klubā

2022. gada Amerikas PGA čempionāts nenotiks Donaldam Trampam piederošajā golfa klubā
Dastins Džonsons. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Amerikas Profesionālo golferu asociācijas jeb "PGA of America" balsojumā nolēma pārtraukt attiecības ar pašreizējā ASV prezidenta Donalda Trampa privāto golfa klubu, lai varētu pārcelt iepriekš paredzēto turnīru, Trampam piederošajā, Ņūdžersijas laukumā.

"PGA of America" prezidents Džims Ričersons apgalvo, ka valde nobalsojusi par savu tiesību izmantošanu, lai varētu pārcelt turnīru, kas bija paredzēts Trampam piederošajā laukumā Ņūdžersijā.

"PGA of America" izpilddirektors Sets Vo telefonintervijā atzina: “Mēs atrodamies politiskā situācijā, kas nav mūsu darīšana”. Vošs turpināja: “Mēs esam uzticīgi saviem biedriem, spēlei, mūsu misijai un mūsu zīmolam. Un kā mēs to aizsargāsim? Pēc trešdienas notikumiem sapratām, ka turnīrs nevar notikt Bedminsterā. Kaitējums būtu neatgriezenisks. Un vienīgais reālais darbības virziens bija doties prom.”

"PGA of America", kurā ir reģistrēti vairāk nekā 29 tūkstoši profesionālu golferu, ar “Trump National Golf Club” parakstīja līgumu 2014. gadā. Jau 2015. gadā nācās atcelt PGA Grand Slam turnīru Losandželosā pēc tam, kad Donalds Tramps izteica nicinošas piezīmes par meksikāņu imigrantiem, tādā veidā cenšoties izpelnīties republikāņu partijas labvēlību tālākai nominēšanai ASV prezidenta vēlēšanām.

Trešdien notikušais dumpis sacēla pamatīgu kņadu visā ASV, un ātri vien Amerikas profesionālā golfa aprindās uzmanība tika pievērstam tam, vai "PGA of America" saglabās ieceri rīkot savu prestižāko turnīru Donaldam Trampam piederošajā golfa klubā, kas tiek plānots 2022. gadā.

“Pats svarīgākais mūsu valdē ir aizsargāt mūsu zīmolu un reputāciju, un mūsu biedru spēju vadīt spēles izaugsmi, ko viņi dara caur dažādām spēcīgām programmām savās kopienās,” saka Vo.

Savā paziņojumā “The Trump Organization” saka: “brīnišķīgas partnerattiecības ar "PGA of America", un esam neiedomājami vīlušies par viņu lēmumu”.

Paziņojumā teikts: “Tas ir saistoša līguma pārkāpums, un viņiem nav tiesību izbeigt līgumu. Kā organizācija, esam investējuši vairākus miljonus dolāru gaidāmajā 2022. gada PGA turnīrā, kas norisināsies “Trump National Golf Club”, Bedminsterā. Mēs turpināsim veicināt golfu attīstību visos līmeņos un turpināsim koncentrēties strādāt pie labākajiem golfa laukumiem pasaulē.”

Vo atteicās teikt, vai "PGA of America" organizāciju sagaida jebkādus juridiskus izaicinājumus no “The Trump Organization”.

Donalds Tramps bija sniedzis runu saviem atbalstītājiem, kurā viņš atkārtoti izteica nepamatotas pretenzijas, ka vēlēšanas viņam ir nozagtas, un mudināja viņus “cīnīties”.

Donalda Trampa atbalstītāji, trešdienas vakarā, pēc Latvijas laika, iebruka ASV Kapitolija ēkā laikā, kad ASV likumdevēji gatavojās apstiprināt demokrātu partijas pārstāvja Džo Baidena uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās. Uzzinot, ka Donalda Trampa atbalstītāji ir ielauzušies ēkā, izbiedētajiem likumdevējiem nācās slēpties. Pieci cilvēki, ieskaitot vienu Kapitolija policistu, gāja bojā.

Jaunākajā ABC News/Ipsos aptaujā noskaidrots, ka 67% no aptaujātajiem uzskata, ka Donalds Tramps ir bijis atbildīgs par trešdien notikušajām nekārtībām.

“Tas nav tādēļ, ka jūtam kaut kādu spiedienu. Mēs neesam spiesti pieņemt šādu lēmumu,” atzīst Vo. “Mums nācās pieņemt biznesa lēmumu. Mēs esam pastāvīga organizācija. Mans uzdevums ir to padarīt labāku nekā pirms tam. Arī simts gadus pēc dibināšanas mēs vēlamies būt aktīvi savos lēmumos.”

2017. gadā Amerikas PGA, kas darbojas atsevišķi no PGA tūres un to turnīru sistēmas, iepriekš rīkoja senioru čempionātu Donaldam Trampam piederošā laukumā ārpus Vašingtonas. Tas notika tajā pašā gadā, kad USGA (Amerikas Savienoto Valstu golfa asociācija) rīkoja ASV Women’s Open “Open At Trump National in Bedminster”.
Trampam arī pieder “Turnberry Golf Club”, Skotijā, kas ir viena no gleznainākajām “British Open” turnīra norises vietām, kas ir slavena ar 1977. gadā notikušo “Duel In Sun” starp ASV golfa leģendām Tomu Vatsonu un Džeku Nikleusu. “British Open” nenotiek Turnberijā kopš Donalds Tramps pārņēma golfa klubu.

Viņam pieder arī “Trump National Doral Miami” ārpus Miami, kas gadiem ilgi ir iecienīta vieta PGA tūres grafikā, un Pasaules Golfa Čempionāta norises vieta.

Vons saka, ka Amerikas PGA jau ir bijusi komanda Ņūdžersijā, lai sāktu darbu pie pasākumu pārdošanas valsts un vietējiem sponsoriem. Šobrīd ir runa par nākamā gada PGA turnīra norises vieta, kas norisinās jau kopš 1916. gada.

“Mums jau ir bijušas vairākas vietas, kuras esam apzinājuši,” Vo saka. “Domāju, ka mums būs vairākas opcijas, no kā izvēlēties.”

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/pga-championship...


"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.
Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Organiztoru foto.

Lietuvieši triumfē Eiropas U17 reitinga badmintona turnīrā Liepājā, Latvijai viena bronza

Lietuvas jaunie badmintona spēlētāji pagājušajā nedēļas nogalē Liepājā notikušajā Eiropas U17 reitinga turnīrā izcīnīja zelta medaļas visās piecās disciplīnās, turklāt Nojus Tenikaitis un Jorune Salniete uzvarēja gan vienspēlēs, gan arī dubultspēles. Vienu bronzas medaļu Latvijai sarūpēja meiteņu dubultspēļu pāris.