Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Anglija atstāj sausā Jaunzēlandi un spēlēs pret Argentīnu

Juris Miņins
Juris Miņins

Anglija atstāj sausā Jaunzēlandi un spēlēs pret Argentīnu
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas lauka hokejisti parādīja raksturu un 2018. gada Pasaules kausa izslēgšanas turnīra priekšsacīkšu spēlē ar 2:0 pārspēja Jaunzēlandi, tādējādi kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Iepriekš jau ziņojām par to, ka ir noskaidrojušās visas tās komandas, kas cīnīsies par Pasaules kausu, t.i., ir iekļuvušas izslēgšanas mačos, taču šodien jau tika aizvadīti pirmie "playoff" mači. Vienā no tiem Anglija, kas tikai pēdējā brīdī garantēja sev vietu izslēgšanas maču priekšsacīkstēs, tikās ar Jaunzēlandi, kuri tikai sliktākas vārtu attiecības dēļ grupu turnīru noslēdza trešajā vietā.

Jāsaka, ka šī spēle izvērtās tā kā to arī gaidīja lauka hokeja līdzjutēji, proti, abas komandas laimi meklēja uzbrukumā, nevis aizsardzībā, taču, ja Anglijas izlases vārtsargam Džordžam Pineram izdevās nosargāt savus vārtus neskartus, tad Maiks Džoiss kapitulēja divreiz – 25. minūtē Vils Kelnens, bet 44. Lūks Teilors prata raidīt bumbiņu garām Džoisam.

Tiesa, lai arī "Black Sticks", kā sauc Jaunzēlandes lauka hokeja komandu līdzjutēji, bija nonākuši iedzinējos, komanda nepadevās un līdz pēdējām spēles minūtēm mēģināja atspēlēties, sagādājot pamatīgas problēmas angļu aizsargiem un arī vārtsargam. Diemžēl, bet atspēlēties Jaunzēlandes komandai neizdevās.

Savukārt otrajā priekšsacīkšu turnīra spēlē tikās abas lielāko grupu turnīra pārsteigumu autores – Francija un Ķīna. Šī spēle norisinājās diezgan nokaitētā atmosfērā un netrūka arī asumu, taču vienīgos un tāpēc arī uzvaru nesošos vārtus šajā cīņā guva Francija, kad 36. minūtē precīzs bija Timotijs Klements.

Līdz ar to Jaunzēlandes un Ķīnas hokejistiem Pasaules kauss ir beidzies, bet Anglija un Francija turpinās ceturtdaļfinālā. Angļu pretinieki būs Argentīna, bet Francija mēģinās cīnīties pret Austrāliju. Abas spēles norisināsies 12. decembrī.

Rītdien notiks divi atlikušie izslēgšanas spēļu priekšsacīkšu mači – Beļģija tiksies ar Pakistānu, bet Nīderlande spēlēs pret Kanādu. Šo pāru pretinieki ceturtdaļfinālos būs, attiecīgi, Vācija un Indija.

2018. gada Pasaules kauss lauka hokejā

Izslēgšans maču priekšsacīkstes

ViesimMājniekiRezultāts
AnglijaJaunzēlande2:0
FrancijaĶīna1:0
BeļģijaPakistāna
NīderlandeKanāda

Ceturtdaļfināls

ViesimMājniekiRezultāts
ArgentīnaAnglija
AustrālijaFrancija
Vācija
Indija

Vietu sadalījums

#Komanda
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.Spānija
14.Īrija
15.Malaizija
16.DĀR

Izmantotie resursi:
https://www.worldcup2018.hockey/men/