Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Vējonis: "Ja vēlamies sasniegumus sportā, jāsakārto treneru atlīdzības jautājumi"

Vējonis: "Ja vēlamies sasniegumus sportā, jāsakārto treneru atlīdzības jautājumi"
Atis Sausnītis, Raimonds Vējonis, Einars Fogelis
Foto: president.lv

Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien tikās ar Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) vadītājiem. Treneru atalgojums šobrīd ir viens no prioritārajiem jautājumiem sporta nozarē.

“Ja vēlamies veicināt tautas sporta attīstību valstī un sagaidīt augstus sasniegumus sportā, ir nepieciešams sakārtot sporta treneru atlīdzības jautājumu. Jaunos trenerus iespējams piesaistīt, piedāvājot atbilstošu atalgojumu,” sacīja Raimonds Vējonis, tiekoties ar LSFP prezidentu Einaru Fogeli un viceprezidentu Ati Sausnīti.

Sporta treneru atalgojums pašlaik sporta nozarē ir viens no prioritārajiem jautājumiem, sarunā ar Valsts prezidentu norādīja LSFP pārstāvji. Dažkārt bērnu un jauniešu treneriem nākas strādāt papildu slodzi, lai nopelnītu iztiku, tāpēc jaunajiem treneriem nav pienācīgas darba motivācijas. E.Fogelis pauda, ka ir nepieciešams veidot atsevišķu fondu sporta treneru atalgojuma nodrošināšanai.

Tikšanās laikā tika pārrunāta arī nepieciešamība saglabāt sabiedriskā labuma statusu sporta organizācijām, kas ļauj vieglāk piesaistīt ziedojumus. Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzsvēra, ka ir svarīgi veicināt privātā sektora, īpaši uzņēmēju atbalstu sporta organizācijām, jo valsts nespēs pilnvērtīgi finansēt sporta nozari.

LSFP pārstāvji informēja Valsts prezidentu par LSFP finansējuma piesaistes veidiem, tostarp apgūtajiem Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļiem. Pērn LSFP piesaistījusi ES fondu līdzekļus, lai popularizētu sportiskās aktivitātes bērnu vidū, īpaši akcentējot bērnu aptaukošanās problēmu.

Raimonds Vējonis ar LSFP pārstāvjiem pārrunāja nepieciešamību popularizēt sportiskās aktivitātes iedzīvotāju vidū, uzsverot ne tikai to pozitīvo ietekmi uz kopējo fizisko un garīgo veselību, bet arī sporta potenciālu veicināt sabiedrības saliedētību. Sarunas noslēgumā Valsts prezidents pauda apņemšanos atbalstīt LSFP organizētos tautas sporta pasākumus.

Izmantotie resursi:
president.lv


Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sabīne Musajeva un Artūrs Reinholds. Foto: Aksels Ambergs.
1

Reinholds un Musajeva uzvar Latvijas čempionātā galda tenisā

Artūrs Reinholds un Sabina Musajeva kronēti par čempioniem pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā SynotTip Latvijas 2024. gada individuālajā čempionātā galda tenisā, bet, pieskaitot dubultspēles, zelta medaļas nopelnīja arī Baiba Bogdanova, Margarita Smirnova, Oļegs Kartuzovs un Aleksandrs Maskaļonoks.