Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Tokijas olimpiskajās spēlēs piedalīsies apjomīga bēgļu komanda

Agris Suveizda

Tokijas olimpiskajās spēlēs piedalīsies apjomīga bēgļu komanda
Jehs Bīls. Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Tokijas olimpiskajās spēlēs, kas risināsies 2020.gadā, piedalīsies arī apjomīga bēgļu komanda.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) apstiprinājusi, ka sacensībās piedalīsies vismaz 50 sportisti, kuriem ir bēgļa statuss. Arī 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs bija bēgļu komanda, kuru gan pārstāvēja vien desmit sportisti. Viņi bija no tādām valstīm kā Sīrija, Kongo Demokrātiskā republika, Etiopija un Dienvidsudāna.

Tikmēr SOK prezidents Tomass Bahs paudis, ka dalībnieku skaits vēl var palielināties. Sportistiem gan jebkurā gadījumā būs jāizpilda kvalificēšanās normatīvi, lai iekļūtu bēgļu komandā. Savukārt Dienvidsudānas vidējo distanču skrējējs Jehs Bīls ir apņēmības pilns cīnīties par augstām vietām. "2016.gadā mēs tikai piedalījāmies, bet uz 2020.gada spēlēm dosimies, lai cīnītos par augstām vietām."

Sagaidāms, ka bēgļi pārstāvēs septiņus sporta veidus, starp kuriem būs arī karatē un taekvondo. Neviens bēgļu sportists līdz šim nav izcīnījis godalgas olimpiskajās spēlēs.

Izmantotie resursi:
LETA

  +5 [+] [-]

, 2018-10-10 12:24, pirms 6 gadiem
gobzems varētu arī mēģināt, drīz tak bēgšot prom. 100m dirshanā varētu reāli pacīnīties

  -1 [+] [-]

, 2018-10-10 12:26, pirms 6 gadiem
Vai startēs arī Latvijas nodevēju pārstāvji ?...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2018-10-10 13:41, pirms 6 gadiem
Abrams-DabuujuDarbuGaterii rakstīja: svarīgākais, ka Tokijā zem vienota karoga atkal startēs mūsu kaimiņi un brāļi - Krievija
Tu utainā suņa kaka,Latviešiem krievs nav nekāds brālis!Suņa fēcis ibio.Jauku dienu fēci 👌