Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kristaps Neretnieks 3.vietā Pasaules kausa posmā Slovākijā

Andrejs Siliņš

Kristaps Neretnieks 3.vietā Pasaules kausa posmā Slovākijā
Kristaps Neretnieks
Foto: Marek Surdyk

Latvijas vadošais konkūrists Kristaps Neretnieks ar zirgu Cornet’s Spirit šodien ieguva 3.vietu Pasaules kausa posmā Slovākijā (CSI2*-W Pezinok).

Pasaules kausa un pasaules reitinga ieskaites maršrutā startēja 37 sportiskie pāri, pieci pamatmaršrutu veica bez soda punktiem un kvalificējās pārlekšanai. Neretnieks ar Cornet’s Spirit pārlekšanas maršrutā uzrādīja trešo ātrāko laiku. Uzvaru izcīnīja Polijas duets - Jaroslavs Ščičinskis ar Chacclana.

“Ļoti foršas sacensības skaistā vietā Slovākijā, kalnu pakājē. Organizatoriski viss ir ļoti labā līmenī, zirgiem lietas būdas - 4x4 metri, kas sacensībās ir liels retums. Kopumā viss lieliski, šajā sacensību vietā noteikti var atgriezties. Par šīm sacensībām - plāns izpildīts, iegūti 15 punkti Pasaules kausa ieskaitei, startēsim arī nākamajos posmos Tallinā un Šauļos.

Grand Prix maršrutā pārlekšanai šeit kvalificējās gandrīz visi labākie sportiskie pāri un bija ļoti spraiga cīņa uz ātrumu. Cornet’s Spirit ir vēl nepieredzējis šādās pārlēkšanās, tomēr mums viss izdevās perfekti. Varbūt varēju vairāk riskēt uz pēdējo šķērsli pa iekšmalu aizjāt ātrāk, bet tas varēja arī neizdoties. Šoreiz līdz galam neriskēju, nākamreiz mēģināšu!” saka sportists.

Latvijas sportists ar zirgu Camerlane šodien izcīnīja uzvaru vidēja apļa finālā, bet ar For Fan šajā pašā maršrutā ieguva 6.vietu. Sestdien Neretnieks ar For Fan ieguva 3.vietu lielā apļa marštrutā.

Visi sacensību rezultāti: https://test.sportudo.cz/events/201...

Informāciju sagatavoja
Ilze Jansone
Latvijas Jātnieku federācijas
Preses dienests