Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Miks Zvejnieks izcīna pasaules čempiona titulu skrituļslalomā

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Miks Zvejnieks izcīna pasaules čempiona titulu skrituļslalomā
Miks Zvejnieks

Barselonā notiekošajās Pasaules rollersporta spēlēs, kuras paralēli ir arī pasaules čempionāts, Latvijas skrituļslalomists Miks Zvejnieks izcīnījis uzvaru skrituļslaloma milzu slaloma disciplīnā, bet Dāvis Zvejnieks un Ieva Meldere ieņēma vietas pirmajā desmitniekā.

Pirmās Pasaules rollersporta spēles tika aizvadītas pirms 2 gadiem Ķīnas pilsētā Naņdzjinā. Toreiz skrituļslalomā Kristaps Zvejnieks izcīnīja uzvaru slaloma disciplīnā, bet milzu slalomā un kombinācijā pie bronzas tika Miks Zvejnieks.

Otrās Pasaules rollersporta spēles iesākās jau pagājušajā nedēļā, bet šonedēļ savus startus aizvada skrituļslaloma pārstāvji, kuriem pirmajā dienā bija jāsacenšas kombinācijā (pirmais brauciens pa slaloma trasi, otrais pa milzu slaloma), bet otrajā dienā norisinājās milzu slaloma sacensības.

Jau sacensību pirmajā braucienā sevi labi pieteica Miks Zvejnieks, uzrādot ātrāko laiku, par 0,05 sekundēm apsteidzot pirmās dienas uzvarētāju Moricu Domu no Vācijas. Tikmēr Mika brālis Dāvis ieņēma 12. vietu.

Arī otrajā braucienā Miks uzņemto kursu turpināja, vēlreiz uzrādot ātrāko laiku un ar 0,43 sekunžu pārsvaru divu braucienu summā kļūstot par pasaules čempionu skrituļslalomā. Arī Dāvim izdevās ielauzties pirmajā desmitniekā, 2,38 sekundes zaudējot Mikam un izcīnot devīto vietu.

Sieviešu konkurencē ļoti labi sevi parādīja Ieva Meldere, pirmajā braucienā paliekot 8. vietā, bet otrajā paceļoties līdz dalītai 7. vietai, kas Latvijai ir pirmais Top10 starp sievietēm Pasaules rollersporta spēļu vēsturē. Abas pārējās Latvijas pārstāves Marta Garā un Elizabete Šterna finišu, diemžēl, nesasniedza.

Atlikušajās divās sacensību dienās gaidāms klasiskais slaloms, paralēlais slaloms un komandu sacensības.