Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LJF kausa izcīņas posmā šķēršļu pārvarēšanā uzvar Semeņkova

Rolands Eliņš

LJF kausa izcīņas posmā šķēršļu pārvarēšanā uzvar Semeņkova
Sintija Semeņkova
Foto: LJF

Sporta centrā “Kleisti” 8. un 9. jūlijā notika Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas ceturtais posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Galvenajā maršrutā uzvarēja Sintija Semeņkova ar zirgu Clair de Lune no JSK “Kriķi”.

Sacensību galvenajā maršrutā – klasiskajā konkūrā ar 135 cm augstiem šķēršļiem un pārlēkšanu uz laiku, kas deva ieskaiti pieaugušo konkurencē kopvērtējumā, piedalījās 11 sportiskie pāri.

Tikai divi dalībnieki pamatdistanci veica bez soda punktiem, lai par uzvaru cīnītos pārlēkšanā. Tajā nekļūdīga bija Sintija Semeņkova ar zirgu Clair de Lune (JSK “Kriķi”), saīsināto maršrutu veicot bez soda punktiem 48,40 sekundēs un izcīnot pirmo vietu. Otrajā vietā Eva Fībiga ar Parnell Argus (SK “Top sport” – 8 s.p./55,35 s. Trešo vietu ieguva Anna Arhipova ar zirgu For Sale (“RIT Team”), kura pamatdistancē saņēma vienu soda punktu par laika normas pārsniegšanu. Turpmākajās godalgotajās vietās pēc pamatmaršutā sasniegtajiem rezultātiem ierindojās: Aigars Bregže ar Val Di Sole (z/s “Lielceri”), Eva Fibiga ar Acadio (SK “Top Sport”) un Kristīne Egle ar Cincinatti Z (SK “Top Sport”).

Galvenā maršruta uzvarētāja Sintija Semeņkova ir tikai 20 gadus veca, un vēl joprojām varētu piedalīties jauno jātnieku grupā, kur pagājušogad LJF kausa kopvērtējumā izcīnīja otro vietu, taču izšķīrusies par startu daudz spēcīgākajā, pieaugušo konkurencē, kur izdodas gūt atzīstamus panākumus: “Esmu priecīga par šo uzvaru, bet liels pārsteigums tas nebija, jo mājās tika aizvadīti ļoti nopietni treniņi. Jau vairākās sacensībās pēc kārtas man izdodas sasniegt labus rezultātus un iekļūt godalgoto skaitā. Priecēja arī laiks, kas deva papildu iedvesmu labam startam, kā arī labā sacensību organizācija, cilvēku atsaucīgā attieksme. Piedalījos kopā ar trim zirgiem, un gandarījums arī par Consensus, kuram šīs bija pirmās sacensības, un tika iegūta piektā vieta maršrutā ar 120/125 cm augstiem šķēršļiem. Gūtā uzvara galvenajā maršrutā ir ļoti svarīga arī tāpēc, ka brauksim uz sacensībām Lietuvā, Žagarē, kur lēkšu maršrutu ar 130-140 cm augstiem šķēršļiem. Esmu gandarīta, ka pieņēmu lēmumu startēt pieaugušo konkurencē, jo te ir sarežģītāki maršruti un lielāka konkurence, kas ļauj vairāk mācīties.”

Uzvarētāja zirga Clair de Lune īpašnieks Edgars Treibergs stāsta: “Šis zirgs ir ar sarežģītu raksturu un nepieņem kuru katru jātnieku, bet ar lielu darbu kopīgi var panākt arī labu rezultātu. Bieži pat brīnos, kā viņš var jātnieku izglābt sarežģītās situācijās, un tieši ar šādiem zirgiem jālec bērniem. Ilgu laiku ērzelis tika izmantots vaislai, un tikai pēdējos gadus viņš piedalās sacensībās un ievērojami progresē, ļoti ceram, ka tā būs arī turpmāk.”

Tādējādi pieaugušo konkurencē kopvērtējumā līderpozīcijās pēc četriem posmiem izvirzījušies: Ģirts Bricis (RJSK “Sport de Lux”) – 59 punkti, Sintija Semeņkova (JSK “Kriķi”) – 58, Kristīne Egle (SK “Top Sport”) – 38, Aigars Bregže (z/s “Lielceri) – 37, Mārtiņš Ernests Pilders (JSK “Zāgkalni”) – 36 un Andis Vārna (SK “Quattro”) – 35.

Citos ceturtā posma maršrutos uzvaras izcīnīja: Nr. 1, šķēršļu augstums līdz 100 cm, sacensības 2 fāzēs, piedalās amatieri – Linda Ansone ar Goldu (JSK “Princis”); Nr. 2, 105 cm, ātruma maršruts, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Terēze Zalte ar Kaprīzi (SIA “ZA Kocēni”); Nr. 3, 60 cm, 2 fāzēs, piedalās jātnieki ar 1. grupas ponijiem – Tīna Leite ar Prēriju (Saldus JSS); Nr. 4, 70 cm, ātruma maršruts, piedalās jātnieki ar 1. un 2. grupas ponijiem – Tīna Leite ar Prēriju (Saldus JSS); Nr. 5, 90 cm, 2 fāzēs, piedalās jātnieki ar 1. un 2. grupas ponijiem – Markuss Roberts Vasiļjevs ar Minkanatinku (JSK “Mustangs”); Nr. 6, 105 cm, sacensības 2 fāzēs, piedalās zirgi līdz 5 g. v. – Ģirts Bricis ar High Hopes (RJSK “Sport de Lux); Nr. 7, 110 cm, ātruma maršruts, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Andrius Buzas ar Hilde Paola (Lietuva); Nr. 8, 115/120 cm, sacensības ar handikapu, 2 fāzēs, piedalās zirgi līdz 6/7 g. v. – Aivars Bataitis ar Ruby (Lietuva); Nr. 9, 120 cm, akumulācijas sacensības ar džokeri, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Anna Šellere ar Lavanderu (JSK “Telfas”); Nr. 11, 110 cm, 2 fāzēs, piedalās bērni līdz 16 g. v. – Tīna Dreimane ar Luis (JJSK “Meždruvas 2”); Nr. 12, 120/125 cm, sacensības ar handikapu, 2 fāzēs, piedalās juniori līdz 18 g. v. un jaunie jātnieki līdz 21 g. v. – Sabīne Siliņa ar Kalgari (JSK “Mežstrazdiņi”);

Plašāka informācija LJF mājaslapas Latvijas Jātnieku Federācija - Jaunumi sadaļā Rezultāti.

LJF kausa izcīņa notiks piecos posmos, pēdējais paredzēts 2. un 3. septembrī, turpat Kleistos.

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests