Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Reinholds un Majorova uzvar vēsturē pirmajā Latvijas TOP10 turnīrā galda tenisā

Ints Megnis
Ints Megnis

Reinholds un Majorova uzvar vēsturē pirmajā Latvijas TOP10 turnīrā galda tenisā
Turnīra "Baltais" Latvijas TOP10 godalgotais trijnieks vīriešiem
Foto: galdateniss.lv

Vēsturē pirmajā turnīrā "Baltais" Latvijas TOP10, kura mērķis ir vienkopus pulcēt visus valsts labākos galda tenisistus, svētdien triumfēja Artūrs Reinholds un Viktorija Majorova.

Jaunizveidotajā turnīrā, kas kalpo kā sezonas noslēguma sacensības, piedalījās pa desmit labākajiem Latvijas vīru un dāmu galda tenisistiem, aizvadot viena apļa turnīru.

Vīriem visās deviņās cīņās triumfēja Reinholds, izšķirošajam izrādoties mačam, kurā viņš ar 3-1 apspēlēja Igoru Sidorovu. Savukārt grūtākais Reinholdam bija šī gada Latvijas čempionāta fināla atkārtojums, kurā viņš tikai piecos setos uzvarēja Oļegu Kartuzovu.

Pirms tam jau sestdien Kartuzovs trijos setos piekāpās arī Sidorovam, turnīra noslēgumā izcīnot trešo vietu.

Dāmām pēc pirmās dienas bija ļoti negaidīts kopvērtējuma rezultāts, priekšgalā esot Latvijas Galda tenisa federācijas prezidentei Inai Jozepsonei, kura pirmoreiz par Latvijas čempioni kļuva 1992. gadā, bet pēdējo reizi to paveica 2002. gadā. Jozepsone izmantoja veiksmīgo spēļu grafiku, jo pirmajā dienā nebija jātiekas ar favorītēm, piecos mačos nezaudējot ne seta. Otrajā dienā Jozepsone piedzīvoja trīs zaudējumus un noslēgumā tika pie ceturtās vietas.

Par čempioni salīdzinoši negaidīti kļuva Majorova, kura piekāpās vienīgi šī gada valsts čempionei Sabīnai Musajevai, bet pārējos mačos guva uzvaras. Musajeva jau sestdien zaudēja Baibai Bogdanovai, bet svētdien piekāpās arī Jozepsonei un Dianai Rusinovai, kopvērtējumā paliekot vien piektā. Otrā bija Bogdanova, kura zaudēja Majorovai un Diānai Afanasjevai, kamēr trešo vietu izcīnīja Rusinova.

Šajās sacensībās dāmu turnīrā nespēlēja Antra Vīnerte.