Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

SOK aptur finansējumu Kenijas olimpiešiem, iespējama diskvalifikācija

SOK aptur finansējumu Kenijas olimpiešiem, iespējama diskvalifikācija
Kenijas olimpiskā izlase
Foto: Boniface Okendo /standardmedia.co.ke

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) apturējusi Kenijas Olimpiskās komitejas finansēšanu un gatavojas lemt par tālāko rīcību. Tas ir sods par vietējo funkcionāru atteikšanos veikt izmaiņas nacionālās komitejas statūtos.

Risinot jautājumus par labu pārvaldību, Kenijas Olimpiskajai komitejai bija uzdots veikt izmaiņas organizācijas statūtos, tomēr divkārtējā olimpiskā čempiona Kipčoges Keino vadītā komiteja nobalsoja pret izmaiņām.

Reaģējot uz kenijiešu nevēlēšanos veikt izmaiņas, SOK šonedēļ apturēja Kenijas Olimpiskās komitejas finansēšanu un nākamnedēļ lems par turpmāko rīcību. Pastāv iespēja, ka attiecīgā nacionālā komiteja tiks diskvalificēta. Tiesa, līdz 2020. gada olimpiskajām spēlēm ir daudz laika, viss vēl var nokārtoties.

Kā jau ziņots, Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Kenijas vieglatlētikas treneris Džons Anzra tika aizsūtīts mājās pēc tam, kad centās nodot dopinga testu sportista vietā. Speciālists bija aizņēmies audzēkņa caurlaidi, lai tiktu pie bezmaksas maltītes, bet tad ieradās dopinga kontrolieri, kuri meklēja kenijiešu skrējēju Fērgusonu Rotiču dopinga testam - atrada treneri ar Rotiča caurlaidi un veda uz dopinga kontroli, treneris mēģināja nodot urīna paraugu un skrējēja vietā pat parakstīja attiecīgos dokumentus, bet tad izrādījās, ka patiesībā viņš nav tas, kuru meklēja.

2016. gada spēlēs Kenijas vieglatlēti izcīnīja 13 (6+6+1) medaļas, kenijiešiem tā bija līdz šim medaļām bagātākā olimpiāde.

Pēc olimpiskajām spēlēm sporta ministrija atlaida nacionālo olimpisko komiteju un stājās tās vietā. "Rio spēlēs Kenijas delegācijai bija slikts menedžments, kļūdas loģistikā, sportistu izvietošanā, akreditācijā un ekipējuma izsniegšanā," skaidroja sporta ministrs Hasans Vario. Pēcāk šis lēmums gan tika atcelts.

Izmantotie resursi:
reuters.com
bbc.com


Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Organiztoru foto.

Lietuvieši triumfē Eiropas U17 reitinga badmintona turnīrā Liepājā, Latvijai viena bronza

Lietuvas jaunie badmintona spēlētāji pagājušajā nedēļas nogalē Liepājā notikušajā Eiropas U17 reitinga turnīrā izcīnīja zelta medaļas visās piecās disciplīnās, turklāt Nojus Tenikaitis un Jorune Salniete uzvarēja gan vienspēlēs, gan arī dubultspēles. Vienu bronzas medaļu Latvijai sarūpēja meiteņu dubultspēļu pāris.
Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Četrās jauniešu grupās noskaidroti Latvijas čempioni komandām 64 lauciņu dambretē

Vakar, 21.aprīlī, Cēsu novada Priekuļu vidusskolā norisinājās Latvijas komandu čempionāts jauniešiem 64 lauciņu dambretē, dalaot medaļu komplektus četrās jauniešu grupās.