Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Krievijas funkcionāri: Maklarena ziņojumam nav sakara ar sportu, fantāzijas

Krievijas funkcionāri: Maklarena ziņojumam nav sakara ar sportu, fantāzijas
Jeļena Isinbajeva
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ru

Krievijas vadošie sporta funkcionāri reaģē uz šodien publiskoto Maklarena otro ziņojumu. Krievu nometnē savu vainu neatzīst, otrais ziņojums esot kārtējais uzbrukums bez pierādījumiem.

Kā jau ziņots, 18. jūlijā minētais Ričards Maklarens publiskoja izmeklēšanas rezultātus par Krievijas dopinga programmu 2014. gada Soču olimpiādē - valsts esot apzināti piedalījusies un kontrolējusi dopinga lietošanas piesegšanu. Tika lēsts, ka ziņojuma otrajā daļā jau būs konkrētāka informācija. Īsi pirms ziņojuma otrās daļas atklāšanas Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) pagarināja sankcijas pret Krieviju. Šodienas ziņojums apstiprina pirmajā ziņojumā izdarītos secinājumus par valsts atbalstīto dopinga sistēmu Krievijā. Tostarp norādīts, ka Soču spēlēs manipulācijas ar dopinga testiem notika arī diviem sportistiem, kuri izcīnīja četras zelta medaļas [varianti]. Pierādījumi liecina, ka 12 medaļnieku dopinga testu pudelītes tikušas nesankcionēti atvērtas.

Frīstaila federācijas prezidents Aleksejs Kurašovs: "Nav iespējams komentēt nekomentējamo. Absolūti tukšs ziņojums - bez pierādījumiem, rezolūcijas un lēmuma formulēšanas. Nekas nav sakāms. Cīnīsimies par saviem sportistiem, ja būs kaut kāda diskreditācija."

Peldēšanas federācijas prezidents Vladimirs Saļņikovs: "Lai arī kāda veida fantāzijas tiktu publiskotas, mums pret visu to jau ir laba imunitāte. Pirms Rio olimpiādes mēs tam gājām cauri. Izveidojusies tāda imunitāte, ka tagad esam spējīgi uztvert mierīgi".

Cīņas federācijas prezidents Mihails Mamiašvili: "Mani nekas nepārsteidz. Neizslēdzu, ka šī [dopinga] sērga skārusi arī mūs, varbūt kaut kādā mērā vairāk nekā citas valstis. Tajā pašā laikā palieku pie uzskata, ka šim ziņojumam nav nekāda sakara ar sportu. Mēs valsts līmeni atklāti un nežēlīgi cīnāmies ar ļaunumu, līdz pat kriminālsodiem, ir pārskatītas struktūras un izveidota antidopinga komisija. Tā vietā, lai būtu par mūsu sabiedrotajiem, notiek maniakāls mēģinājums pierādīt to, kā nav - ka tā esot valsts programma."

Kamaniņu sporta federācijas prezidente Natālija Harta: "Kā var uztvert apvainojumus, kur nav neviena precīzi apstiprināta fakta un neviena uzvārda? Var teikt, ka šodienas ziņojums vienkārši ir murgs. Neko jaunu neredzēju. Esmu pārliecināta, ka visi mūsu sportisti ir tīri - Soču spēlēs mūsu sudraba medaļas tika izcīnītas godīgi. Nekādas dopinga programmas nebija. Neviens neteica: "Te tev kokteilis, kas palīdzēs taviem sportistiem uzvarēt." Tas ir pilnīgs murgs."

Ātrslidotāju savienības prezidents Aleksejs Kravcovs: "Vispārējs smagais psiholoģiskais fons bija jau iepriekš, acīmredzot, tas palielināsies. Riodežaneiro spēlēs vasaras sportisti tika galā. Esmu pārliecināts, ka arī mūsu ziemas sportisti spēs to paveikt. Mūsu federācijas sportisti olimpiādē nav lietojuši aizliegtas vielas. Neticu, ka eksistēja valsts sistēma [dopinga atbalstā]."

Krievijas Antidopinga aģentūras jaunapstiprinātā uzraudzības padomes priekšsēdētāja Jeļena Isinbajeva: "Zinu, ka mums ir ļoti daudz darba, lai atjaunotu uzticēšanos Krievijai. Esmu noskaņota optimistiski - mēs spēsim to paveikt. Maklarena ziņojuma otrā daļa tiks apspriesta padomes sēdē."

Izmantotie resursi:
rsport.ru


, 2016-12-09 15:58, pirms 7 gadiem
Kā parasti. Krieva tīrs, balts un pūkains. Mełi.
, 2016-12-09 16:01, pirms 7 gadiem
Gosdeps vainīgs! Obama pats personīgi izplatīja dopingu krievu nometnē
, 2016-12-09 16:13, pirms 7 gadiem
Kāds pārsteigums
, 2016-12-09 16:14, pirms 7 gadiem
Isimbajeva neraudāja? Tas tiešām ir pārsteigums Laikam pati to saprot tiekot pie grožiem dopinga jomā.un redzot kas tur notiek
, 2016-12-09 16:31, pirms 7 gadiem
Pēc mač tv aprēķiniem skeletonā mums zelts nespīd, bet bobslejā gan О ком из российских чемпионов Сочи говорит...
, 2016-12-09 16:43, pirms 7 gadiem
Ja būs pierādījumi, tad būs. Ja ir tikai pliks kaut kāds ziņojums, tad nu... viena tante teica. No Ričarda Maklarena gaidu pilnu, pamatotu ziņojumu, kas balstās uz konkrētiem pierādījumiem. Citādi - vai nu ceļ sev kaut kādu reitingu, vai mētājas ar spilveniem, pūkas pa gaisu... visiem prieks, sniedziņš krīt...
p.s. politika mani maz interesē, vismaz sportiskajā jomā noteikti
, 2016-12-09 16:57, pirms 7 gadiem
zens rakstīja: Ja būs pierādījumi, tad būs. Ja ir tikai pliks kaut kāds ziņojums, tad nu... viena tante teica. No Ričarda Maklarena gaidu pilnu, pamatotu ziņojumu, kas balstās uz konkrētiem pierādījumiem. Citādi - vai nu ceļ sev kaut kādu reitingu, vai mētājas ar spilveniem, pūkas pa gaisu... visiem prieks, sniedziņš krīt...
p.s. politika mani maz interesē, vismaz sportiskajā jomā noteikti
Neesi smieklīgs
Maklarens nav pilnvarots ziņot konkrētus uzvārdus, bet viņa ziņojums ir par shēmām, kā tas viss notika. Un tajā viss ir pat ļoti sīki aprakstīts, kā tas viss notika.
, 2016-12-09 17:43, pirms 7 gadiem
Neatceros tādu gadījumu, kad Krievija būtu atzinusi savu vainu.
, 2016-12-09 18:06, pirms 7 gadiem
Neatceros tādu gadījumu, kad parašas trollis būtu atzinis, ka ir krievs.
, 2016-12-09 18:54, pirms 7 gadiem
Vienu lietu es toč varu pateikt > Martinam un Melbārža 4niekam Sočos ir jābūt zeltam! Savukārt, Tomasam jātiek pat pie 2 bronzām, Treķjakam jāpaņem nost 2 medāļi!
, 2016-12-09 19:47, pirms 7 gadiem
valcha rakstīja: Vienu lietu es toč varu pateikt > Martinam un Melbārža 4niekam Sočos ir jābūt zeltam! Savukārt, Tomasam jātiek pat pie 2 bronzām, Treķjakam jāpaņem nost 2 medāļi!
Tretjakam tas varbút nebija dopings, bet kaut kas ar sliecém vai hronometru drízák; citādi jau Tretjaks visu sezonu būtu līderis;
, 2016-12-09 22:18, pirms 7 gadiem
Pietiks ar vienu os diskābeli lai rašas "funkcionāriem" atgrieztos spēja izdarīt pareizos secinājumus
, 2016-12-10 15:27, pirms 7 gadiem
lacis67 rakstīja: Pietiks ar vienu os diskābeli lai rašas "funkcionāriem" atgrieztos spēja izdarīt pareizos secinājumus
Tad jau ASV izlasei ir jābūt DSQ par it kā legālu dopingu.
, 2016-12-10 15:28, pirms 7 gadiem
hokejs1un2 rakstīja: Gosdeps vainīgs! Obama pats personīgi izplatīja dopingu krievu nometnē
ASV to lieto daudz vairāk. Tikai kas maksā tas pasūta mūziku
, 2016-12-10 15:32, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Neesi smieklīgs
Maklarens nav pilnvarots ziņot konkrētus uzvārdus, bet viņa ziņojums ir par shēmām, kā tas viss notika. Un tajā viss ir pat ļoti sīki aprakstīts, kā tas viss notika.
Tieši ir. WADA obkigāti jānorāda kas ko un kā.
Laiks ASV pārbaudīt jo tur ir daudz.netīrāki sportisti.
, 2016-12-10 15:32, pirms 7 gadiem
Narkomāns Jānis rakstīja: Kā parasti. Krieva tīrs, balts un pūkains. Mełi.
Tavuprāt ASV tīrāki?? Diez vai.

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.