Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Atcelts 28 sporta veidu ierobežojums olimpiskajās spēlēs

Atcelts 28 sporta veidu ierobežojums olimpiskajās spēlēs
SOK prezidents Tomass Bahs
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) apstiprinājusi vairākas izmaiņas olimpisko spēļu rīkošanas noteikumos, kā arī atvieglojusi kandidātpilsētām pieteikšanās procesu un samazinājusi tā izmaksas

Jau vēstījām par SOK ierosinājumiem olimpisko spēļu pārveidošanā, un vakar notikušajā balsojumā Monako oficiāli tika apstiprināta to stāšanās spēkā. Nozīmīgākās pārmaiņas ir papildus finansiālā atbalsta piešķiršana olimpiādes rīkotājpilsētām un sporta veidu skaita ierobežojuma atcelšana.

Līdz šim vasaras olimpiskās spēles bija ierobežotas uzvarētāju noskaidrošanā 28 dažādos sporta veidos, un tas attieksies arī uz 2016. gada spēlēm Riodežaneiro, taču, sākot ar 2020. gada spēlēm Tokijā, kā ierobežojošie kritēriji būs dalībnieku un disciplīnu skaits, proti, 10 500 sportisti un 310 disciplīnas. Tāpat SOK arī apstiprinājusi reglamenta grozījumus, kas paredz atļaut organizēt atsevišķas disciplīnas, kuras pieprasa specifisku infrastruktūru, citā pilsētā vai arī pat citā valstī.

"Šis ir ļoti nozīmīgs solis olimpiskās kustības attīstībā," paziņojis SOK Kanādas pārstāvis Diks Pounds. "Ar 28 sporta veidu ierobežojumu mēs bijām nonākuši strupceļā." Tā kā Tokija 2020. gadā varēs pati izvēlēties dažas jaunās disciplīnas, ļoti ticams, ka par tām kļūs Japanā populārais beisbols un softbols. Pounds paredzēja, ka šie divi sporta veidi aizvietos sinhrono peldēšanu un trīssoļlekšanu, savukārt optimistiski tiek vērtēta skvoša iespējamā parādīšanās olimpiādē.

Tiesa, arī atsevišķi SOK biedri bažīgi izteikušies par olimpisko spēļu noskaņas sabojāšanu, ja nāksies aizvadīt dažas disciplīnas citā valstī, taču komitejas viceprezidents Džons Koutss pavēstījis, ka šādi gadījumi tiks atļauti tikai patiešām izņēmuma kārtā un ārkārtas apstākļos.

Izmantotie resursi:
BBC Sport - Olympics: 28-sport cap dropped by...


, 2014-12-09 10:54, pirms 9 gadiem
Kā gan var atteikties no sinhronās peldēšanas un trīssoļa?!
, 2014-12-09 11:16, pirms 9 gadiem
Larvijā būtu "zolīte" un zemledus makšķerēšana.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-12-09 11:17, pirms 9 gadiem
autor, droši vien nevis "sinhronisko" bet sinhrono. Un man arī šie divi veidi nešķiet kā likvidējami, īpaši jau trīssoļlēkšana...
, 2014-12-09 12:27, pirms 9 gadiem
Atcelt trīssoļlēkšanu par labu beisbolam noteikti ir idiotiskākais lēmums SOK pastāvēšanas vēsturē!
Nauda un korupcija dara savu, nebrīnīšos,ja SOK drīz tur iekļaus arī amerikāņu futbolu un sumo cīņu
, 2014-12-09 12:57, pirms 9 gadiem
Nevar būt, ka trīssoli metīs ārā. Tas tak zem vienas vieglatētikas, ka tik nebūs google translate nošancējis nepareizi
, 2014-12-09 13:08, pirms 9 gadiem
Vynilz rakstīja: Nevar būt, ka trīssoli metīs ārā. Tas tak zem vienas vieglatētikas, ka tik nebūs google translate nošancējis nepareizi
Izskatās, ka uz to pusi. Es saprotu, ka par to trīssoli bija viena SOK pārstāvja personīgais viedoklis (turklāt ar piebildi- varbūt), pret ko cits, bijušais vieglatlēts Sebastians Ko, tūlīt protestēja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-12-09 17:19, pirms 9 gadiem
Es labāk tad skatītos amerikāņu futbolu, kā sinhrono peldēšanu
Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.