Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Siguldā aizvadīts Latvijas čempionāts rollerslēpošanas sprintā

Siguldā aizvadīts Latvijas čempionāts rollerslēpošanas sprintā
Vīriešu grupas apbalvošana.

Svētdien Siguldā Fischer Slēpošanas centrā Latvijas čempionāta rollerslēpošanā 2.posma ietvaros dalībnieki sacentās 1,2km sprintā brīvajā stilā. Atšķirībā no ierastā rollerslēpošanas sprinta, kas ir 200m, šis bija vairāk pietuvināts slēpošanai, kur uz sniega ziemā ir jāveic no 1,1km līdz 1,7km. Uzslavēt var jaunāko grupu pārstāvjus, kur dažās grupās dalībnieku skaits bija vairāki desmiti, taču sarūgtināja pieaugušo grupa, kur diemžēl nepiedalījās vairāki mūsu vadošie slēpotāji un slēpotājas.

Vīriešiem sacentās trīs dalībnieki, kas katram jau nodrošināja godalgotu vietu. Finiša taisnes sākumā izvērtās spraigs duelis starp cēsnieku Artūru Brantu un Edgaru Bernānu. Nedaudz priekšā atradās Artūrs, taču Edgars centās viņu apdzīt, bet piedzīvoja kritienu. Līdz ar to A.Brants ieguva pirmo vietu, bet E.Bernāns pēc piecelšanās finišēja trešais, jo otro vietu ieguva cšnieks Reinis Upens, kurš bija ātrākais kvalifikācijā, bet finālā otrajā distances daļā cīņā par uzvaru īsti neiesaistījās. Sievietēm sacentās vēl mazāk dalībnieces, jo uz starta izgāja tikai divas – rīdziniece Paula Bergfelde un cēsniece Ilona Upena. Paula viegli tika galā ar Ilonu un finišēja pirmā.

V18 grupā rīdzinieks Aleksandrs Ļūļe nesaskārās ar sīvu pretestību un varēja svinēt uzvaru 6 dalībnieku konkurencē. Tikmēr cīņā par otro vietu rīdzinieks Bruno Strupulis apsteidza nedaudz ātrāk par viņu kvalifikāciju veikušo Artūru Tinusu. Meitenēm šajā vecuma grupā 5 dalībnieču vidū madoniete Kima Krūmiņa arī svinēja pārliecinošu uzvaru, kamēr cēsnieces Marta Priede un Kristiāna Riekstiņa finišēja stabilās otrās un trešās vietas pozīcijās. V16 grupā 14 dalībnieku konkurencē savu pārākumu apliecināja madonietis Lauris Kaparkalējs, bet ļoti spraigajā cīņā par otro vietu siguldietis Rainers Paeglis tomēr beigās par pāris centimetriem bija priekšā rīdziniekam Bruno Krampem. Tikmēr meitenēm Bruno māsa Samanta Krampe negaidīti ļoti pārliecinoši pārspēja savu pārinieci pasaules čempionātā komandu sprintā Līvu Šahno, kura martā izcīnīja pārliecinošu uzvaru brīvā stila distancē slēpošanā. Ar trešo vietu Līga Volka nopelnīja Krāslavai medaļu meiteņu konkurencē pēc daudzu gadu pārtraukuma.

V14 grupā cēsnieks Emīls Zaķis bija ātrāks par pārējiem 15 konkurentiem un svinēja drošu uzvaru, bet līdzīgajā cīņā par otro vietu daugavpilietis Iļja Zilis apsteidza madonieti Raineru Upenieku. Meitenēm šajā grupā sanāca visnegaidītākie pavērsieni. Pirmais negaidītais pārsteigums tika piedzīvots kvalifikācijā, kur pusfināla astotniekam neizdevās kvalificēties vienai no galvenajām favorītēm Lindai Kaparkalējai no Madonas. Finālā tikai trešā palika kvalifikācijas pārliecinošā uzvarētāja rīdziniece Marta Bukša, bet pirmo vietu izcīnīja cēsniece Marta Upmale, kura šovasar augstāk par 7.vietu nebija tikusi. Madoniete Madara Veckalniņa bija tuvu uzvarai, tomēr beigās viņai nācās samierināties ar otro vietu.

V12 grupā tāpat kā augusta beigās ļoti spraiga cīņa par uzvaru 33 dalībnieku vidū izvērtās starp Cēsu pilsētas sporta skolu pārstāvošo Rūdolfu Raudziņu un madonieti Ernestu Plotku. Lai arī abus šķīra tikai pussekunde, vēlreiz ātrākam esot Rūdolfam, tomēr tā vairs nebija 0,1 sekunde kā augusta beigās. Abu siguldiešu starpā Bruno Bilans tomēr ar labāku laiku otrajā braucienā spēja no trijnieka izstumt savu komandas biedru Kristapu Paio. Meitenēm tādas līdzvērtīgas un spraigas cīņas nebija vērojamas, dubultuzvaru Cēsīm atnesot ātrākajai meitenei Stellai Bleidelei un otrās vietas ieguvējai Amēlijai Zaķei. Tikmēr visjaunākā no pirmajā desmitniekā 22 meiteņu konkurencē iekļuvušajām dalībniecēm Lāsma Beķere spēja nosargāt trešo vietu arī pēc otrā brauciena.


Annija Rulle-Titava. Foto: Latvijas Badmintona federācija.

Siguldiete Rulle-Titava triumfē Latvijas Universiādes badmintona turnīrā

Latvijas XXXIV Universiādes badmintona turnīrā par absolūto čempioni kļuva Rīgas Ekonomikas augstskolas pirmkursniece Annija Rulle-Titava, uzvarot gan sieviešu vienspēlēs, gan arī sieviešu un jauktajās dubultspēlēs. Vīriešeim divi tituli Oskaram Sauītim.
Latvijas pārstāvji uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Latvijas stenda šāvēji uzvar Baltijas čempionāta 1. posmā Viļņā

No 13. līdz 14. aprīlim Viļņā norisinājās Baltijas čempionāta pirmais posms stenda šaušanā, kur par uzvarētājiem kļuvuši Latvijas pāsrstāvji.
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV
4

"broky" iegūst MVP titulu savas komandas triumfā Ķīnā

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants ieguvis datorspēles CS2 "Intel Extreme Masters Chengdu 2024" turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu, palīdzot savai "FaZe" komandai ar 2:0 finālspēlē uzvarēt "MOUZ".