Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

"PGA Championship" pēdējo raundu līdera godā sāks Džonsons, čempions Kepka draudīgā attālumā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"PGA Championship" pēdējo raundu līdera godā sāks Džonsons, čempions Kepka draudīgā attālumā
Dastins Džonsons. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Par Sanfrancisko notiekošā "PGA Championship" turnīra līderi pirms pēdējā raunda kļuva Dastins Džonsons, kuram ir viena sitiena pārsvars pār tautiešiem Skotiju Šelferu un Kameronu Čempu un divu sitienu atrāviens attiecībā pret trim golferiem, ieskaitot pēdējo divu gadu čempionu Bruksu Kepku.

"PGA Championship" līderi pēc 3. raunda: -9 Dastins Džonsons, -8, Skotijs Šeflers un Kamerons Čemps, -7 Kolins Morikava, Pols Keisijs un Brukss Kepka, -6 Braisons Dešambo, Tonijs Finau, Džastins Rouzs, Džeisons Dejs, Daniels Bergers un Tomijs Flītvuds.

Negaidītais 36 bedrīšu līderis Haotons Lī, kurš ar -8 bija iekrājis divu sitienu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem un kļuva par pirmo Ķīnas golferi vadībā pēc "major" turnīra raunda, sestdien bija tālu no iepriekšējās dienas līmeņa. Viņš nospēlēja ar +3, kas Lī summā gan arvien dod pozitīvu rezultātu ar -5 jeb četru sitienu attālumu no 1. vietas. Lī īpaši neveiksmīgs bija posms no 13. līdz 16. bedrītei, kur viņš zaudēja četrus sitienus.

Sestdien līdera godā pabija astoņi golferi, bet pēc izspēlēta pilna raunda visiem priekšā bija Dastins Džonsons, kuram ar -5 bija dienas dalīts labākais rezultāts. Tikpat sekmīgi nospēlēja arī vienu sitienu aiz viņa esošais Skotijs Šeflers un divu sitienu attālumā esošais Kolins Morikava. Trāpījis trīs bērdijus pēc kārtas, Šeflers pēdējā bedrītē pieļāva "bogey", ļaujot Džonsonam kļūt par vienīgo līderi pirms pēdējā raunda.

Pasaules piektais numurs Džonsons Kalifornijā lūko iegūt otro "major" titulu pēc uzvaras 2016. gada "US Open". Pārējie divi sestdienas censoņi – rukiji Šeflers un Morikava tikai otro reizi piedalās "major" turnīrā, abiem jau tagad sasniegtais rezultāts būtu karjeras labākais panākums, jo viņi iepriekš nav bijuši desmitniekā.

Domājams, ka Džonsonam lielākos draudus var radīt pēdējo divu gadu čempions Brukss Kepka, kurš ir tikai divu sitienu attālumā. Kepka Džonsonu pērn atstāja 2. vietā, tiesa, toreiz pirms pēdējā raunda vadībā bija Kepka, kuram turklāt arī bija milzīgs septiņu sitienu pārsvars, kas sacensību finišā saruka līdz diviem sitieniem.