Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Viskonsinā plānotais Raidera kauss pārcelts uz nākamo gadu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viskonsinā plānotais Raidera kauss pārcelts uz nākamo gadu
Līdz šim pēdējā Raidera kausa izcīņā pirms diviem gadiem Parīzē uzvarēja Eiropas komanda. Foto: PA Wire/Scanpix

43. Raidera kausa izcīņa, kas bija plānota septembrī Viskonsinā, koronavīrusa pandēmijas dēļ pārcelta uz nākamo sezonu, trešdien paziņoja sacensību organizatori.

Turnīram, kurā tradicionāli reizi divos gados sacenšas ASV un Eiropas golfa izlases, šogad bija jānotiek no 22. līdz 27. septembrim "Whistling Straits" golfa klubā Viskonsinā. Sacensības pārceltas uz nākamā gada 21.-26. septembri.

Par galveno pārcelšanas iemeslu tiek minēta veselības drošība saistībā ar COVID-19 situāciju ASV, taču faktiski būtiskākais ir potenciālais skatītāju trūkums, kam Raidera kausā ir ļoti liela nozīme.

Pagaidām spēlējot bez fanu klātbūtnes, ASV profesionālā tūre savu darbību atsāka jūnija vidū. Kamēr Raidera kauss pārcelts, ASV šogad plānoti visi trīs šajā valstī notiekoši "major" turnīri – "PGA Championship" (6.-9. augustā), "US Open" (17.-20. septembrī) un "Masters" (12.-15.novembrī).

Kā jau ziņots iepriekš, vienīgais no četriem ārpus Ziemeļamerikas notiekošajiem lielajiem turnīriem – "The Open Championship" – tika pārcelts. Britu "Open" turnīram bija jānotiek jūlija vidū Kentā (Anglija).