Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rīgā notikušas starptautiskas krosmintona sacensības

Krišs Upenieks

Rīgā notikušas starptautiskas krosmintona sacensības
Foto: Latvijas Krosmintona federācija

Aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgā, tenisa klubā Enri norisinājās starptautiskais krosmintona turnīrs ICO Speedminton® Riga Cup 2018, kur dalību ņēma 35 dalībnieki no 3 dažādām valstīm. Gan sieviešu, gan vīriešu Open kategorijā triumfē pašmāju sportisti.

Dienas pirmajā pusē tika noskaidrots spēcīgākais dubultspēļu pāris, kur uzvaru svinēja esošie Latvija čempioni Mārtiņš Žogots un Kaspars Sirmais, finālspēlē apspēlējot Dzirkaļu pāri (Uldis un Artūrs) divos setos ar rezultātu 17:15 un 16:13.

Pēc dubultspēļu uzvarētāju noskaidrošanas sacensības tika uzsāktas piecās dažādās vienspēļu kategorijās. Zēnu U12 kategorijā ar pārliecinošu pārākumu uzvaru izcīnīja Gints Vīksniņš, Jauniešu U18 kategorijā uzvarēja Artūrs Dzirkalis. Vīriešu O40 kategorijā sīvu konkurenci vietējiem Latvijas spēlētājiem sastādīja spēcīgi ārzemju spēlētāji, to starpā arī esošais Eiropas čempions norvēģis Morten Pasche, kas arī izcīnīja uzvaru šajā kategorijā. Norvēģim tomēr nācās pacīnīties par uzvaru trīs setu (14:16; 16:5; 16:7) spēlē ar poli Mariusz Sawicki.

Sieviešu vienspēlēs pārliecinošu uzvaru izcīnīja daudzkārtējā Latvijas čempione un šī brīža pasaules reitinga piektajā vietā esošā spēlētāja Santa Paegle. Vīriešu vienspēles arī izpalika bez lieliem pārsteigumiem un uzvaru izcīnīja aizvadītās Latvijas krosmintona līgas sezonas kopvērtējuma uzvarētājs Uldis Dzirkalis, kas divos setos (16:9; 16:12) pārspēja jauniešu U18 kategorijas spēlētāju Arti Lauvu.

Jūlija mēneša beigās Norvēģijā norisināsies Eiropas čempionāts, kur Latviju pārstāvēs četri sportisti. Savukārt šī gada novembrī, Rīgā tiks organizēts starptautiskais krosmintona turnīrs ICO Speedminton Latvian Open.
Latvijas Krosmintona federācija ir valstī atzīta sporta veida organizācija, kas dibinātā 2013. gadā ar mērķi popularizēt un attīstīt krosmintona (iepriekš saukts par spīdmintonu) sporta veidu Latvijā. Krosmintons ir jauns, strauji augošs rakešu sporta veids, kur apvienotas labākās īpašības no badmintona, tenisa un skvoša.

SACENSĪBU REZULTĀTI:
OPEN kategorija
1 – Uldis Dzirkalis
2 – Artis Lauva
3 – Kaspars Sirmais; Romans Logošs

Sievietes
1 – Santa Paegle
2 – Kristiana Anšmite
3 – Ingūna Aldiņa; Vita Zvaigzne

Vīrieši O40
1 – Morten Pasche (Norvēģija)
2 – Mariusz Sawicki (Polija)
3 – Uldis Lazdiņš; Arnis Āboltiņš

Jaunieši U18
1 – Artūrs Dzirkalis
2 – Rovilds Deduškēvičs
3 – Rolands Širmelis

Zēni U12
1 – Gints Vīksniņš
2 – Markus Šulcss
3 – Alfs Vilcāns

Open dubulstspēles
1 – Mārtiņš Žogots / Kaspars Sirmais
2 – Uldis Dzirkalis / Artūrs Dzirkalis
3 – Morten Pasche (Norvēģija) / Elwira Nygaard (Polija) un Santa Paegle / Kristiāna Anšmite

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Žogots
Latvijas Krosmintona federācija
Vieta pielikumiem

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja