Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jostu cīkstonis Rērihs izcīnījis bronzas medaļu pasaules Universiādē

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Jostu cīkstonis Rērihs izcīnījis bronzas medaļu pasaules Universiādē
Laura Ikauniece, Jānis Rērihs, Elza Gulbe
Foto: ITAR-TASS / Scanpix, kazan2013.ru, rowing.lv

Latvijas jostu cīkstonis Jānis Rērihs izcīnījis bronzas medaļu pasaules vasaras Universiādē, kas jau piekto dienu risinās Tatarstānas galvaspilsētā Kazaņā. Jostu cīņa nav olimpiskais sporta veids, konkurence tur ir mazāka, līdz ar to vieglāk izcīnīt augstu vietu.

Klasiskās jostu cīņas sacensību svara kategorijā līdz 80 kg Rērihs šodien vispirms pieveica azerbaidžāni Suleimanu Babajevu (2:1), pēc tam ceturtdaļfinālā tika galā ar mongoli Bajanmunhu Bajanbilegu (3:0), bet pusfinālā mūsu sportists atzina uzbeka Zajlobidina Artikova pārākumu (0:5). Gandarījuma turnīrs un mačs par trešo vietu nenotiks, līdz ar to Rērihs ir izcīnījis bronzas medaļu. Apbalvošanas ceremonija notiek šovakar pēc zelta fināla.

Līdz ar to Latvijai jau ir divas medaļas. Bronzas medaļu izcīnīja arī airētāja Elza Gulbe.

Klasiskās jostu cīņas sacensību svara kategorijā līdz 90 kg Andrejs Kaješovs šodien zaudēja jau pirmajā cīņā izraēlietim (1:2) un astoņniekā netika, bet svara kategorijā līdz 60 kg Sergejs Lukjaņecs piekāpās mongolim un neiekļuva starp astoņiem labākajiem.

Jostu cīņa nav olimpiskais sporta veids, tomēr Universiādē šajā veidā mūsu valsti gatavojās pārstāvēt seši sportisti, kuri pie mums vairāk pazīstami, galvenokārt, kā brīvās cīņas un grieķu-romiešu cīņas pārstāvji. Jostu cīņā nav tik liela konkurence, līdz ar to ir vairāk iespēju izcīnīt augstu vietu.

Kā jau ziņots, vakar Rērihs izcīnīja 5. vietu brīvās jostu cīņas sacensībās, bet citiem mūsējiem tik labi neveicās.

Latvijas jostu cīkstoņi Universiādē:

Kaješovs Andrejs
Kalnakārklis Kristaps
Kolosovs Ivans
Petkuns Artjoms
Rērihs Jānis
Tjapko Karolina

Savukārt tikmēr Latvijas džudisti noslēguši dalību individuālās sacensības (tradicionālajās svara kategorijās). Svara kategorijā līdz 66 kg Artūrs Grigorjevs finišēja sešpadsmitniekā. Svara kategorijā līdz 73 kg Deniss Aņiščenko netika labāko trīsdesmitdivniekā. Svara kategorijā līdz 81 kg Artemijs Naumovs iekļuva sešpadsmitniekā. Savara kategorijā līdz 90 kg Andrejs Tomašovs netika astoņniekā. Svara kategorijā līdz 100 kg Vadims Lando netika sešpadsmitniekā. Svara kategorijā virs 100 kg Artūrs Ņikiforenko netika astoņniekā.

Izmantotie resursi:
kazan2013.ru