Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Triatloniste Leitāne uzvar Eiropas junioru sprinta kausa posmā

Ints Megnis
Ints Megnis

Triatloniste Leitāne uzvar Eiropas junioru sprinta kausa posmā
Daniela Leitāne (centrā) pēc uzvaras Ukrainā. Foto: Eiropas Triatlona savienība

Latvijas talantīgā triatloniste Daniela Leitāne nedēļas nogalē Ukrainas pilsētā Dņipro uzvarēja Eiropas junioru kausa sacensībās, gūstot vienu no lielākajiem panākumiem līdzšinējā karjerā.

Sacensībās pēc peldēšanas vadību pārņēma ukrainiete Sofija Tkača, kurai 20 sekundes zaudēja otra sacensībās startējošā Latvijas sportiste Kristiāna Maskava. Tikmēr Leitāne, kurai bija piešķirts pirmais numurs, kas parādīja viņas favorītes statusu, no ūdenstilpnes izpeldēja minūti pēc tautietes, tobrīd atrodoties astotajā vietā.

Tomēr riteņbraukšanā Leitāne pierādīja savu pārākumu, esot pusotru minūti labāka nekā tuvākā konkurente un iegūstot vadību, ko pēc tam skriešanā vēl tikai nostiprināja, jo arī šajā disciplīnā sasniedza pašu ātrāko rezultātu.

Līdz ar to finišā Leitāne par minūti un 27 sekundēm bija priekšā otro vietu guvušajai Tkačai, kamēr Maskava sacensības noslēdza kā sestā, no čempiones atpaliekot par sešām minūtēm.

Leitānes Eiropas junioru kausā guva otro uzvaru karjerā, sekojot panākumam 2016. gadā Lietuvas pilsētā Kupišķos. Jau augustā Eiropas junioru kausa sacensības notiks arī Latvijas galvaspilsētas centrā, tās 11. augustā aizvadot Rīgas triatlona ietvaros.